25 de Ordonante de Urgenta si 31 de Hotarari de Guvern in ultima zi. Ce spune premierul Orban

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Marti dupa-amiaza, in ultima zi dinaintea motiunii de cenzura care va fi votata astazi, Guvernul Orban a aprobat un numar record de acte normative: 25 de Ordonante de Urgenta si 31 de Hotarari de Guvern.

Mai multi politicieni din Opozitie, printre care se numara liderul PSD, Marcel Ciolacu, si presedintele Pro Romania, Victor Ponta, au criticat, miercuri, actiunea Guvernului Orban de a aproba, intr-o singura zi, 25 de OUG si 31 de Hotarari de Guvern.

Cei care critica Guvernul sustin ca aceasta actiune a fost realizata, marti seara, „noaptea ca hotii”, intrucat PNL se asteapta ca motiiunea de cenzura sa fie votata astazi in Parlament, iar drept consecinta Guvernul Orban ar fi demis.

In replica, premierul Ludovic Orban, chestionat de jurnalisti asupra acestui subiect, a raspuns, miercuri dimineata, ca niciunul dintre actele normative aprobate marti nu urmareste „sa scape de puscarie infractorii din PSD” (aluzie la tentativa fostului Guvern Grindeanu de a vota, intr-o seara, o Ordonanta de Urgenta pentru modificarea legilor Justitiei) ci toate au scop rezolvarea unor probleme ale cetatenilor Romaniei.

Sedinta de Guvern desfasurata marti, 4 februarie, a inceput la pranz si a durat aproape opt ore.

Unele dintre actele normative aprobate marti se refera la reorganizarea ANAF, la reducerea schemei Secretariatului General al Guvernului, la acordarea unui ajutor financiar pentru compania TAROM, precum si la reglementarea circulatiei pe drumurile publice a trotinetelor electrice.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com