A fost terminat cel mai mare parc eolian offshore din lume, 1200 MW

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Compania daneza Ørsted A/S a anuntat montarea ultimei turbine a parcului eolian Hornsea One, din Marea Nordului, cel mai mare parc eolian offshore din lume.

optimus-news - stiri online - ultimele stiri - breakingnews- stiri timisoara- redactie - timisoara - parc eolian - turbina eoliana

Ultima turbina, o unitate Siemens Gamesa de 7 MW, a fost instalata in parcul eolian din largul Marii Britanii, potrivit unui anunt facut in data de 3 octombrie.

Odata cu aceasta, parcul eolian offshore, cu o capacitate de 1.218 MW, asigurati de cele 174 de turbine Siemens Gamesa, este finalizat, cel putin in prima lui faza. Turbinele au fost montate in doar noua luni.

Parcul, care acopera o suprafata de 407 de kilometri partati, in largul Marii Nordului, la 120 km de coasta Marii Britanii mai marcheaza citeva premiere. Este primul parc eolian cu o capacitate de peste 1.000 MW, ceea ce, potrivit presei de specialitate, ar fi suficient pentru a asigura energia electrica pentru circa un milion de gospodarii din UK. Si este cel mai indepartat de uscat parc eolian offshore construit vreodata.

Cel mai probabil, parcul eolian va produce la capacitatea totala instalata anul viitor. A fost pus deja in operare comerciala in luna iunie a acestui an.

Parcul este detinut in procente egale de catre Ørsted A/S, cea mai mare companie energetica din Danemarca, si de Global Infrastructure Partners, o companie globala de investiii in infrastructura.

Proiectul Hornsea are trei faze de dezvoltare care, daca se vor materializa, vor cumula o putere instalata de 6.000 MW scrie e-nergia.ro

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com