Abraham Liu: Securitatea cibernetica este prea importanta pentru a fi folosita ca fotbal politic

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Huawei planifica investitii uriase in Europa si nu prin achizitionarea de start-up-uri, ci prin construirea de facililtati de productie, care duc la crearea de noi locuri de munca, spune Abraham Liu, Huawei Chief Representative to the EU Institutions.

Huawei planifica investitii uriase in Europa si nu prin achizitionarea de start-up-uri, ci prin construirea de facililtati de productie, care duc la crearea de noi locuri de munca, spune Abraham Liu, Huawei Chief Representative to the EU Institutions.

Huawei are 14.000 de angajati in Europa, contribuie cu 16 miliarde euro la PIB-ul anual al UE si plateste 1,6 miliarde sub forma de impozite directe. „Clientii nostri apreciaza in mod clar produsele si serviciile noastre, de aceea avem atat de mult succes aici si in intreaga lume. In prezent, planificam investitii uriase in Europa, nu prin achizitionarea de startup-uri europene, ci prin construirea de facilitati de productie si prin urmare, creand mai multe locuri de munca. Suntem prezenti si de incredere in Europa de 20 de ani. Prin aceste masuri si multe altele, majoritatea oamenilor ne-ar considera o companie europeana”, arata Liu.

Reprezentantul Huawei arata insa ca compania este sub un asediu de acuzatii nefondate din partea guvernului SUA, ceea ce pune in pericol planurile de investitii.

„Pana in prezent, SUA nu au furnizat nicio dovada pentru a-si sustine acuzatiile. Unii oameni cred, sau chiar spera, ca problemele noastre cu SUA vor aduce beneficii campionilor europeni ai industriei si vor ajuta Europa sa isi atinga autonomia strategica. Cred cu tarie ca opusul este adevarat. Intr-adevar, suntem unul dintre acei campioni europeni, nu in ultimul rand cand vine vorba de crearea de locuri de munca, obligatiile fiscale si o istorie de 20 de ani de angajament fata de progresul tehnologic si social al Europei. Reducerea concurentei nu este niciodata o idee buna, dar acesta va fi rezultatul daca SUA are voie sa reuseasca. UE trebuie sa aiba incredere in propriile sale valori, consacrate in legislatia UE. Cea mai recenta politica americana privind controlul exporturilor va perturba lanturile globale de aprovizionare. Acest lucru nu este in interesul nimanui – cu siguranta nu al Europei,” spune Liu.

El subliniaza ca „nu trebuie sa aveti incredere in cuvintele noastre, ci sa ne verificati!”

„SUA sustin ca Huawei pune in pericol securitatea nationala. Dar nu avem nicio activitate substantiala in SUA si nici nu furnizam echipamente transportatorilor sai. Telefoanele noastre mobile functioneaza cu software din SUA si sunt alimentate de cipuri de computer din S.U.A. Deci, de ce considera SUA prezenta Huawei in Europa o amenintare la adresa securitatii? Nu suntem – si ani de testare si verificare de catre terti au dovedit acest lucru. Suntem cea mai testata companie de tehnologie din lume. Asa cum spunem in repetate randuri, nu doar sa aveti incredere in noi, ci sa ne verificati”, explica reprezentantul Huawei.

„Credem ca securitatea cibernetica este prea importanta pentru a fi folosita ca fotbal politic. De fapt, actiunile guvernului SUA incetinesc desfasurarea 5G in Europa. O Europa care are nevoie urgenta de redresare economica si de cea mai buna tehnologie oferita de lume pentru a o face competitiva”, explica Liu.

Initiativa SUA, Clean Networks, are potentialul de a fractura comunicatiile si poate avea implicatii majore pentru industria de profil europeana prin restrictiile impuse si prin incertitudinile de reglementare. „Huawei are o mare baza de aprovizionare europeana si parteneriate extinse. Multi dintre acestia vor fi blocati sa lucreze cu noi din cauza politicii SUA. SUA domina tehnologii precum semiconductori, cloud computing si sisteme de operare. Reducerea rolului concurentilor globali, precum Huawei, va provoca daune directe industriei europene si va slabi rezistenta digitala a Europei”, arata Liu.

Masurile vor afecta si cei peste 90 de milioane de utilizatori de smartphone-uri Huawei nu ar mai putea alege sa primeasca actualizari de software de la Google. „UE ar trebui sa respinga aceasta decuplare tehnologica care impiedica redresarea economica si incalca spiritul si regulile Organizatiei Mondiale a Comertului.”

„Ca o companie privata, detinuta de angajati, este dificil, daca nu imposibil, sa ne aparam impotriva acuzatiilor pe care ni le aduce un guvern. Cu toate acestea, putem spune ca si interesele Europei sunt in joc. La fel ca orice companie internationale de tehnologie, dorim reguli globale, standarde comune, piete deschise si concurenta loiala. Relatia dintre UE si China este de cea mai mare importanta. Sper ca UE si China vor incheia tratatul comercial si de investitii pentru a oferi certitudinii industriei noastre si a trimite un semnal restului lumii ca globalizarea nu poate si nu trebuie inversata”, explica Liu.

„Intreruperea comertului global si a cooperarii tehnologice va afecta industria, economiile si societatile europene. Europa trebuie sa scoata lumea din pandemia coronavirusului si sa-si revina. Credem in puterea inovatiei. Huawei este una dintre afacerile globale care provoaca dominatia SUA in sectorul tehnologic. Suntem total dedicati sa ramanem in Europa pentru a ajuta UE sa isi indeplineasca ambitiile digitale legitime, sa imbunatateasca rezilienta si sa contribuie la redresarea economiei globale”, puncteaza Abraham Liu.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com