Agricultura din China, salvata de tehnologie

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

18 APR. Impactul coronavirusului la nivel global este urias in toate ramurile economiei. Nici agricultura nu a scapat de acest virus care a creat panica in aproape jumatate din tarile Globului.

China, tara de unde a plecat Covid-19, incearca sa treaca peste lovitura primita. Chinezii s-au mobilizat si au facut toate eforturile pentru ca daunele sa nu fie catastrofale.

Au gasit solutii si pentru agricultura ecologica. Una din recomandarile medicilor pentru ca virusul sa nu se raspandeasca este legata de interzicerea contactului uman pe cat posibil. Astfel, si in agricultura organica se mizeaza tot mai mult pe tehnologii care sa depinda tot mai mult de masina si mai putin de oameni. O ramura care prospera in acest moment in China este cea a dronelor.

Dronele sunt utilizate atat in agricultura conventionala, cat si in cea ecologica. In China, companiile care produc drone au cresteri foarte mari de cereri. Firma XAG a anuntat ca a livrat deja 4000 de drone dintr-un model recent lansat. O alta companie, Beijing Yifei, se asteapta la incasari de 4 ori mai mari decat anul trecut si care sa ajunga la 4.31 milioane de dolari. In total, in agricultura din China, atat conventionala, cat si ecologica, vor fi cumparate in aceasta primavara in jur de 30.000 de drone. Nu doar dronele sunt la mare cautare in China.

Toate utilajele comandate de la distanta sunt la mare cautare in aceasta perioada. Achizitia acestor utilaje este sprijinita si de statul chinez, care vrea ca agricultura sa revina la normal cat mai curand.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com