Amazon a primit aprobarea pentru a lansa peste 3.200 de sateliti destinati internetului pana in 2029

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Comisia Federala de Comunicatii a autorizat planurile Amazon pentru o constelatie a Proiectului Kuiper de 3.236 de sateliti care ar oferi acces la internet in banda larga pe o latura larga a globului.

Ca raspuns, Amazon a spus ca va investi peste 10 miliarde de dolari in proiect. „Am plecat la concurs”, a declarat Dave Limp, vicepresedintele principal al Amazon al dispozitivelor si serviciilor, intr-un comunicat.

Cerintele de interferenta ale FCC si alte conditii sunt stabilite intr-un ordin de 24 de pagini care a fost adoptat miercuri si lansat joi, 30 iulie. Hotararea abordeaza obiectiile inregistrate de rivalii Amazon – inclusiv SpaceX, OneWeb si Telesat.

„Concluzionam ca acordarea cererii Kuiper ar promova interesul public prin autorizarea unui sistem menit sa creasca disponibilitatea serviciilor de banda larga de mare viteza pentru consumatori, guvern si companii”, a declarat secretarul FCC, Marlene Dortch, in ordinul de autorizare al agentiei.
Ca conditie a aprobarii sale, Amazon este obligat sa prezinte FCC un plan actualizat de atenuare a deseurilor odata ce proiectul navei spatiale este finalizat. Compania intentioneaza sa opereze Kuiper in trei straturi, unul la 590 kilometri, altul la 610 kilometri si un al treilea la 630 kilometri.

Satelitii Proiectului Kuiper vor fi lansati in cinci etape, iar serviciul ar incepe odata ce Amazon va lansa primii 578 de sateliti de internet. In conditiile ordinului FCC, Amazon va trebui sa lanseze jumatate din satelitii sai pana la jumatatea anului 2026, iar restul acestora pana la jumatatea anului 2029.

Amazon a spus ca Project Kuiper va oferi „solutii de backhaul pentru operatorii de telefonie wireless care extind serviciile LTE si 5G in regiuni noi” in postarea sa pe blog.

Daca s-ar realiza, Kuiper ar concura cu Starlink, o flota similara, dar potential mult mai mare, de 12.000 pana la 42.000 de sateliti – de cateva ori numarul navelor spatiale lansate vreodata de omenire – format de SpaceX, compania aerospatiala fondata de Elon Musk.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com