Amenda de 870 milioane de euro pentru Daimler. Pentru ce a primit-o?

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Producatorul auto german Daimler AG va plati o amenda de 870 de milioane de euro (957 milioane de dolari) legata de certificarea vehiculelor diesel, care nu indeplineste cerintele autoritatilor de reglementare, au anuntat marti procurorii din Stuttgart, transmit DPA si Reuters.

Reprezentantii Daimler si-au neglijat atributiile de supervizare la divizia care se ocupa de certificarea vehiculelor, sustin procurorii germani. Acestia au precizat ca amenda nu are impact asupra investigatiilor in derulare legate de manipularea emisiilor motoarelor diesel.

Producatorul auto german nu va contesta amenda.

Recent, Ministerul Transporturilor din Germania a cerut Daimler sa recheme in service inca 60.000 de masini Mercedes-Benz fabricate in perioada 2012 – 2015, deoarece aveau instalate dispozitive capabile sa reduca emisiile in cadrul testelor de laborator. De asemenea, autoritatile de la Berlin au anuntat ca vor extinde investigatia si la alte modele.

Dupa ce Volkswagen a recunoscut ca, in perioada 2005 – 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, Guvernul de la Berlin a ordonat efectuarea de teste de emisii la toatele modelele de autovehicule aflate in prezent in circulatie in Germania.

Analistii sustin ca la vehiculele incriminate sistemul de filtrare a emisiilor poluante este dezactivat cand temperatura exterioara coboara sub un anumit nivel. Conform normelor europene in vigoare, aceasta procedura nu este permisa decat in situatia evitarii unui accident sau a pagubelor produse motorului. In consecinta, Guvernul german a cerut producatorilor auto sa revizuiasca acest mecanism.

switch - reducere - optimus-store.ro stiri online - optimus-news.ro - breaking news - discount

De asemenea, Daimler a rechemat la service in mod voluntar trei milioane vehicule din Europa care incalcau standardele privind emisiile. Masurile au fost luate pentru a reduce emisiile de oxid de azot, care provoaca probleme respiratorii, a anuntat Daimler.

Board-ul Daimler a aprobat masuri de reducere a poluarii provocate de motoarele diesel in Europa, inclusiv o investitie de 220 de milioane de euro pentru a moderniza peste trei milioane de vehicule Mercedes-Benz echipate cu motoare diesel.

Daimler detine divizia de lux Mercedes-Benz si brandul Smart.

In Romania, Daimler are doua unitati de productie, la Cugir si Sebes scrie www.economica.net

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com