Anastasiu (AHK): OUG 114 a intrat cu bocancii in intimitatea noastra
Prin Ordonanta 114 s-a intrat cu bocancii in intimitatea societatilor comerciale si ar trebui sa fie o lectie pentru orice fel de Guvern despre cum nu trebuie tratat mediul de afaceri, sustine presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane (AHK), Dragos Anastasiu.
„Am inceput deja dialogul cu noul Guvern si pot sa va spun ca suntem plini de speranta si de energie si de dorinta de a face lucruri impreuna si sper din toata inima ca lucruri precum Ordonanta 114 sa fi fost o lectie pentru orice fel de politician si pentru orice fel de Guvern care va veni de acum inainte oricand in Romania. Este un mod in care nu poti sa tratezi mediul de afaceri, pentru ca este pur si simplu cumva ca si cum ar intra cineva cu bocancii in viata ta si in intimitatea ta, si o tara intreaga, 600.000 de firme care isi fac bugetele timp de 2-3-4 luni, sa se trezeasca la sfarsitul lunii ca lucrurile nu mai stau deloc asa, este un lucru care nu mai are voie sa se intample”, a declarat, marti seara, Dragos Anastasiu in cadrul ultimei reuniuni din acest an a membrilor Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane.
In cadrul evenimentului organizat impreuna cu Coalitia Investitorilor Straini din Romania (CIS), Anastasiu a apreciat ca semnalele venite din zona administratiilor locale din Romania sunt in prezent mai bune decat semnalele venite de la Guvernul care a condus Romania in ultimii 3 ani.
„Telul nostru comun ca asociatii este ca mediul de afaceri sa aiba o viata normala, predictibila, intr-o tara cu un potential senzational, si pe care impreuna putem sa il exploatam asa cum se cuvine. Semnalele pe care le avem din teritoriu in legatura cu autoritatile locale sunt din ce in ce mai bune. Trebuie sa spunem lucrul asta, chiar daca la nivel national ultimii ani n-au fost usori, la nivel teritorial cred ca lucrurile se duc intr-o directie buna si noi suntem aici ca sa facem sa se duca sustenabil in acea directie buna”, a afirmat Dragos Anastasiu.
Presedintele Coalitiei Investitorilor Straini, Ramona Jurubita, a explicat ca aceasta organizatie are ca scop imbunatatirea legislatiei romanesti.
„Consiliul Investitorilor Straini reuneste peste 120 de investitii mari in Romania cu provenienta a investitiilor cu adevarat globala. CIS este o organizatie care se pozitioneaza pe imbunatatirea mediului si dialogului cu autoritatile, prin imbunatatirea cadrului in care companiile activeaza.
Ne pozitionam mai mult inspre categoria unui think-tank, a unei organizatii care produce foarte multe luari de pozitie pe imbunatatirea aspectelor legate de legislatie, si aici colaboram extraordinar de bine cu Camera de Comert si Industrie Romano-Germana, dar, asa cum spuneam, si in cadrul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, unde avem foarte multe proiecte comune, si experienta din cadrul Coalitiei ne-a demonstrat faptul ca impreuna putem sa realizam mult mai multe lucruri.
Impreuna am reusit sa avem o voce, am invatat, pentru ca trebuie sa recunoastem ca au fost si suisuri si coborasuri, ca in orice relatie de colaborare, suisuri si coborasuri din care am invatat, iar acum, sub aceasta deschidere catre dialog, pe care am vazut-o inca de saptamana trecuta, putem sa ne punem in valoare capitalul pe care cele doua asociatii ale noastre il au”, a afirmat presedintele CIS, conform Agerpres.
Reprezentantii Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana au invitat, marti seara, in fata oamenilor de afaceri romani si germani si ai reprezentantilor Consiliului Investitorilor Straini, mai multi tineri elevi romani in varsta de 17 si 18 ani, majoritatea pasionati de IT, care au oferit viziunea lor asupra masurilor necesare pentru dezvoltarea Romaniei in viitor.
Printre propunerile transmise de acesti tineri elevi oamenilor de afaceri s-au numarat obligativitatea legala a votului, implicarea CSAT in modernizarea sistemului national energetic, schimbarea mentalitatii profesorilor, permiterea utilizarii cardului de sanatate al persoanelor varstnice de catre membrii familiilor acestora, cresterea activitatii de responsabilitate sociala a corporatiilor sau unirea poporului roman in favoarea unor obiective comune.