Autostrada Sibiu-Pitesti primeste 875 de milioane de euro de la Uniunea Europeana

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Comisia Europeana a anuntat ca a aprobat o investitie in valoare de 875,5 milioane euro de la Fondul de Coeziune pentru construirea primei faze a autostrazii Sibiu-Pitesti.

Comisia Europeana subliniaza ca aceasta va fi prima autostrada care va traversa Muntii Carpati, permitand o mai buna conectivitate in Romania de-a lungul coridorului Rin-Dunare. Acest coridor va oferi o legatura neintrerupta de-a lungul Romaniei, de la portul Constanta si pana la vama Nadlac, legand centrul si vestul Romaniei de reteaua europeana de autostrazi.

„Acest proiect va rezolva un mare blocaj de trafic din reteaua romaneasca de transport. Va creste siguranta rutiera, va scurta durata calatoriilor si va reduce costul pentru pasageri si marfa. Va avea un efect foarte pozitiv asupra economiei si calitatii vietii oamenilor din zona”, a declarat comisarul pentru coeziune si reforme, Elisa Ferreira.

Autostrada Sibiu – Pitesti va avea o lungime de 122,11 kilometri si va fi impartita in cinci loturi, Sibiu – Boita, Boita – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Arges si Curtea de Arges – Pitesti, va avea opt noduri rutiere si noua tuneluri. Autostrada Sibiu – Pitesti este o parte importanta a Coridorului 4 Pan-European.

Lucrarile la primul lot de 13,17 kilometri dintre Sibiu si Boita au inceput in luna martie 2020. Contractul cu o valoare de 613 milioane lei, fara TVA, prevede un termen de proiectare de 12 luni si unul de executie de trei ani. Lotul 1 al Autostrazii Sibiu – Pitesti este construit de compania austriaca Porr Construct. Aceiasi firma a realizat si lotul 4 al autostrazii Sebes – Turda, intre Unirea si Turda, finalizat in 2018.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com