Breaking news! Inevitabilul s-a produs! Dancila a demisionat din fruntea PSD

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Viorica Dancila a anuntat ca isi depune demisia din functia de presedinte al PSD, mentionand ca acest gest nu vine intr-un moment de „slabiciune”, ci intr-unul de „demnitate”.

„Am inteles opinia colegilor mei, faptul ca se doreste o resetare a partidului, faptul ca trebuie cineva sa isi asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slabiciune, este un moment de demnitate si eu consider ca a trebuit sa imi dau demisia din functia de presedinte al PSD. Este un gest pe care l-am facut pentru partid. Consider ca am facut tot ce mi-a stat in putinta ca sa obtinem un rezultat bun, ca sa mobilizam electoratul, dar acum, in urma discutiilor, am inteles ca se doreste o resetare a partidului si ca aceasta resetare presupune o echipa care sa preia conducerea partidului, o alta viziune, un alt program”, a spus ea, in cadrul unei declaratii de presa, sustinuta la finalul sedintei CEx.

In locul acesteia a fost numit presedinte interimar Marcel Ciolacu, seful Camerei Deputatilor si liderul organizatiei PSD Buzau. De asemenea, a fost dizolvat Biroul Permanent al partidului, iar noul secretar general este Paul Stanescu, in locul lui Mihai Fifor. Si Eugen Teodorovici a anuntat ca a renuntat la functia de presedinte executiv al PSD.

Potrivit presedintelui Camerei Deputatilor si sefului interimar al PSD, Marcel Ciolacu, viitorul congres al PSD ar putea avea loc in luna februarie a anului viitor, ca urmare a opiniei majoritare a social-democratilor din CEx.
„In februarie o sa venim in fata membrilor de partid si a delegatilor pentru alegerea unei conduceri legitime care sa gestioneze in continuare alegerile locale si generale, care vor urma anul viitor”, a spus Ciolacu.

El a adaugat ca Dancila si-a dat demisia dupa ce a ascultat punctul de vedere al membrilor CEx.

„Nu a fost preluata aceasta conducere prin forta. Daca ar fi fost preluata prin forta, presupun ca nu tinea CEx sase ore si nu si-ar fi exprimat toata lumea opinia. A fost un gest de normalitate al doamnei presedinte dupa ce ne-a ascultat si si-a depus demisia. Nimeni nu i-a cerut demisia doamnei Dancila. Cu totii am ajuns la concluzia ca trebuie resetat acest partid”, a mai spus el.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com