Cat costa in realitate piesele unui iPhone 12 si cat castiga Apple la comercializare

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

O companie japoneza, specializata in reparatii si asamblari smartphone-uri, a evaluat pretul de achizitie al pieselor din componenta noilor modele iPhone 12.

Cat costa piesele dintr-un iPhone 12, in comparatie cu pretul de vanzare al telefonului, este o intrebare pe care si-o pune fiecare client al noilor modele de smartphone.

Compania japoneza Formalhaut Techno Solutions a desfacut un model iPhone 12 si un model iPhone 12 Pro pentru a calcula cat costa piesele folosite pentru aceste telefoane inteligente oferite de Apple.

Ei au estimat la circa 373 dolari valoarea pieselor dintr-un iPhone 12, comparativ cu un pret de vanzare de minim 800 lei, iar pentru un iPhone 12 Pro valoarea totala a componentelor a ajuns la 406 dolari fata de un pret de comercializare a modelului de cel putin 1.000 dolari, relateaza News.ro.

Luand in calcul si costurile cu manopera, cheltuielile specifice pentru proiectarea modelului si cele de marketing, marja de profit a companiei Apple ramane foarte mare la comercializarea modelelor iPhone 12.

Specialistii niponi au stabilit ca modem-urile Qualcomm X55 5G sunt cele mai scumpe componente din modelele iPhone 12 analizate, cu un pret de 90 dolari, iar ecranul OLED oferit de producatorul Samsung costa 70 dolari.

Cele mai multe modele iPhone 12 sunt asamblate in China, cu piese din Coreea de Sud, SUA si Europa.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com