Ce ii sperie pe investitorii din Romania

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Cresterea inflatiei, deprecierea leului si accentuarea blocajului financiar sunt temerile investitorilor, in toamna acestui an, arata o analiza Frames.

„Instabilitatea politica a revenit in prim-plan, zgomotul politic fiind de natura sa accentueze semnalele de alarma privind evolutia economiei”, arata analiza. Economia romaneasca, intr-un context international plin de provocari, de la Brexit, la razboiul comercial SUA – China si problemele economice din Germania, este privita cu neincredere.

Barometrul Frames, in randul a 240 de oameni de afaceri, manageri si experti din domeniul economic, arata ca 46% dintre investitori cred ca economia merge intr-o directie gresita, iar 39% considera ca trendul este pozitiv.

Cresterea preturilor este in prim-planul preocuparilor managerilor. Companiile incearca sa acopere din preturi problemele intampinate, de la scaderea vanzarilor, la blocajul financiar generat de neplata facturilor, cresterea salariilor, fortata de evolutia castigurilor din sectorul bugetar si preconizata scumpire a utilitatilor, in perspectiva sezonului rece.

“Zgomotul politic devine tot mai puternic, iar consecintele pot fi semnificative.” Analiza Frames

Cresterea inflatiei e urmata, in topul temerilor, de o preconizata depreciere a leului, despre care majoritatea investitorilor cred ca va urma. 54% dintre investitori au indicat cursul in jurul a 4,80 lei/euro.

Accentuarea blocajului financiar se afla si ea in topul preocuparilor investitorilor. Intr-o economie in care marea majoritate a companiilor sunt slab finantate, dinamica platilor si incasarilor face diferenta dintre supravietuire si insolventa.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com