China a blocat accesul la aproximativ un sfert dintre site-urile straine de stiri

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Autoritatile chineze au blocat accesul la aproximativ un sfert dintre site-urile straine de stiri acreditate sa transmita din tara, potrivit unei noi analize citate de Variety.

Cei peste 850 de milioane de utilizatori de internet din China nu pot accesa 23% dintre cele 215 site-uri ale organizatiilor media internationale care au jurnalisti in tara. Dintre cele care publica in limba engleza, cea mai vorbita limba straina in China, 31% sunt blocate.

Analiza a fost facuta de Foreign Correspondents’ Club of China (FCCC) si GreatFire.org, grup nonprofit care monitorizeaza statusul site-urilor cenzurate in China.

„Multe dintre cele mai importante surse de stiri globale si nationale nu sunt accesibile in China”, a transmis FCCC.

Intre cele blocate se numara BBC, Bloomberg, The Economist, The Guardian, The Hindu, Le Monde, NBC, The New York Times, Reuters, The Wall Street Journal, Washington Post si Yomiuri Shimbun.

FCCC a mai spus ca, potrivit Ministerului de Externe, 536 de jurnalisti straini sunt acreditati sa scrie in China.

China a interzis in urma cu mai multi ani accesul la platforme precum Facebook, Twitter si Google, desi presa de stat si oficiali ai Guvernului au conturi active pe aceste retele blocate.

Potrivit agentiei Xinhua, in China au fost inregistrati, in luna iunie a acestui an, 854 de milioane de utilizatori de internet.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com