China foloseste porumbei drona pentru a isi spiona cetatenii

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

China este una dintre tarile in care ideea de Big Brother e cat se poate de reala. Au o sumedenie de camere de supraveghere si ratinguri pentru fiecare cetatean, in functie de comportament. Mai nou sunt folosite si metode ingenioase de a spiona omul de rand, precum porumbeii drona, care au camere integrate.

Aceste drone au fost descoperite de catre publicatia chineza South China Morning Post. Sursa a descoperit ca armata si Guvernul chinez au folosit drone sub acoperire pentru a spiona populatia, in special in zonele limitrofe Chinei. E vorba de cele de la granita cu Rusia, Mongolia sau Pakistan. Dronele fac parte dintr-un program numit “Dove” (Porumbelul) si sunt realizate in asa fel incat sa se confunde cu pasarile reale.


Respectivele masinarii au aripi care flutura atasate la un corp care include un modul GPS, senzor de viteza, o camera care e indreptata in jos si o antena care se conecteaza la un centru de comanda. Multiple surse guvernamentele au fost citate de insiderii care confirma acest proiect. Mii de zboruri de test au fost realizate inainte de finalizarea proiectului.

Pasarile boti sunt foarte realiste si aproape imposibil de detectat de catre cetateni. Au un sistem de control al zborului avansat, care are grija ca miscarile “pasarii” sa fie cat se poate de naturale. Cercetatorii din cadrul programului Dove au afirmat ca utilizarea e deocamdata limitata, dar se va trece la implementarea la scara larga la un moment dat.

Vestul Chinei este o zona cu idei separatiste si de aceea China ar vrea sa fie cu ochii mai bine pe populatie acolo. Sa nu le dea idei si americanilor sau europenilor…

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com