Cinci nave au fost lansate la apa la Santierul Naval din Mangalia!

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

5 nave, aflate in lucru pe Santierul Naval din Mangalia, au fost lansate la apa : cea mai moderna nava off-shore pentru cautarea si recuperarea de diamante din lume, doua feriboturi RoRo hibride GNL si doua nave fluviale tip cisterna, partial echipate (Inland tankers).

Lucrarile la aceste nave au inceput in cursul anului trecut si vor continua in cursul anului viitor.

Santierul Naval Damen Mangalia este cel mai mare santier din Europa. Odata cu preluarea managementului santierului, Damen s-a angajat intr-un parteneriat strategic pe termen lung cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri. Santierul Naval Damen Mangalia beneficiaza de capacitatea comerciala la nivel mondial si expertiza in domeniul constructiilor si reparatiilor navale al Grupului Damen pentru a dezvolta continuu portofoliul de comenzi primite de santier, pentru atragerea de forta de munca si pentru a face toate investitiile necesare.

„Parteneriatul dintre Damen si Romania isi arata primele rezultate. In contextul actualei pandemii, Santierul Naval Damen Mangalia dovedeste astfel ca poate produce, in conditii dificile o gama larga de nave medii si mari, foarte avansate din punct de vedere tehnologic. Romania redevine astfel un lider in Europa, in constructia navala”, a declarat Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri.

„Suntem foarte entuziasmati sa construim aceste nave la Santierul Naval Damen Mangalia. Santierul dovedeste calitate si are forta de munca si infrastructura necesare pentru a construi nave de o complexitate inalta. Suntem mandri ca am reusit sa facem un adevarat tur de forta in lansarea concomitenta la apa a cinci nave dovedind potentialul imens al parteneriatului dintre Damen si Romania”, a declarat Mark Vermeulen, Managing Director MSV Unit, Damen Group.

Cele cinci nave lansate saptamana trecuta la Mangalia deservesc arii diversificate pentru mai multi clienti:

  • nava pentru cautarea si recuperarea de diamante de la mare adancime – lunga de 177 de metri, comandata de catre DeBeers Marine Namibia, va fi cea mai moderna si tehnologizata nava off-shore de acest tip din lume; Noua nava de tip offshore va beneficia de un sistem dinamic de pozitionare – DP2, care se bazeaza pe un sistem cu sapte propulsoare – alimentate de sase generatoare de cate 3230 eKW fiecare. Valoarea contractului de aproximativ 42 de milioane de euro.
  • doua feriboturi/nave inovatoare hibride de tip RoRo – construite pentru Seaspan Ferries Corporation, ca parte a programului de inlocuire a flotei companiei. Navele vor fi clasificate de Bureau Veritas si vor intra in exploatare in 2021. Feriboturile vor fi dotate cu baterii de 2 megawati, dar vor permite inclusiv stocarea a peste 200 de metri cubi de GPL Fiecare dintre cele doua nave inovatoare are o lungime de 149 de metri lungime si au fost proiectate de asa natura incat sa permita incarcarea si transportul – pe culoare – cu o lungime totala de 1034 metri.
  • doua nave fluviale tip cisterna (Inland tankers), cu urmatoarele caracteristici: lungime totala de 85 metri, adancime la puntea principala de 4,5 metri si o greutate Casco de 454 tone. Acestea sunt primele doua din totalul de patru nave care vor fi construite pentru Gebr. De Jonge Shipbuilding Services B.V., in conformitate cu normele si reglementarile Societaatii de clasificare Lloyd’s Register. Navele sunt programate pentru livrare din Constanta, in luna decembrie a acestui an si vor fi predate clientului final in Olanda.

Aceasta lansare este o etapa importanta in procesul de constructie a navelor si reprezinta un moment cheie, ce marcheaza finalizarea lucrarilor de sudura corp, presupunand, de asemenea, un progres semnificativ al lucrarilor de vopsitorie corp exterior si nu numai. De asemenea, dupa aceasta faza, se vor instala echipamente specifice fiecarei nave, sistemele de tubulatura si se vor finaliza lucrarile electrice si tamplarie.

Damen a castigat oferta de construire a acestor nave datorita reputatiei excelente, angajamentului fata de calitate si infrastructurii dovedite de Santierul Naval Damen Mangalia. Santierul a lucrat indeaproape cu clientii sai pentru a se asigura ca noile nave indeplinesc standardele stricte de siguranta, de performanta si de functionare necesare pentru a oferi servicii optime.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com