Cladirea de birouri Ana Tower a fost dotata cu sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura Atrea

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura de la Atrea fac parte din sistemul BMS (Building Management System) de gestiune centralizata a cladirii, care asigura controlul si supravegherea solutiei de climatizare

Datorita sistemului de ventilatie cu recuperare de caldura bazat pe performanta energetica precum si a altor instalatii implementate, constructia Ana Tower a fost pre-certificata LEED Platinum si garanteaza criterii de cladire verde.

Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura, implementate de catre de dezvoltatorul acestui proiect creaza un mediu confortabil de lucru, un climat placut si totodata asigura eficienta energetica ridicata.
Datele arata ca intr-o cladire de birouri de anvergura Ana Tower este nevoie de o cantitate de aer proaspat de 20-30 m³/ora per angajat. Odata calculat debitul de aer pentru fiecare nivel, Atrea a furnizat solutiile care asigura un regim optim de confort pentru ocupanti. In plus, sistemele nu sunt responsabile doar de aportul de aer proaspat, ci vor incalzi/raci aerul in functie de sezon.

„Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura de la Atrea asigura o calitate exceptionala a aerului, astfel efectele nocive pe care le poate avea un spatiu prost ventilat sau un spatiu care este expus poluarii sunt eliminate. Timpul de executie a sistemului de ventilare de la prima livrare pana la finalizare a fost de 12 luni, aici incluzand reglajele initiale si probele functionale”, a declarat Dorin Salamac, director general Atrea Romania.
Cum functioneaza sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura

Montate pe fiecare etaj, sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura asigura permanent aer proaspat in interior, fara a deschide geamurile, lucru de altfel imposibil pentru o cladire de birouri din aceasta clasa.

Grija umiditatii crescute, a condensului, problema lipsei aerului si asa numitul “efect de sera” nu exista. Aerul viciat este extras din cladire prin grile de ventilatie, iar caldura sau aerul rece se transfera aerului de afara pe care centrala il introduce, dupa ce in prealabil il filtreaza. In plus, un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura reduce nivelul de dioxid de carbon, care afecteaza major productivitatea personalului.

Pe langa avantajul economic, sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura protejeaza sanatatea celor care lucreaza in birouri cat si natura.
Imobilul de clasa ”Premium” Ana Tower are 24 de etaje, plus un etaj tehnic, destinate birourilor, insumand circa 43.700 mp inchiriabili, din care circa 35.500 mp corespund celor 25 de etaje, iar circa 8.200 mp sunt alocati unei parcari cu 365 locuri subterane si supraterane. Noile tehnologii utilizate la fatada si instalatiile duc spre 60 milioane de euro investitia in turnul de 110 metri, astfel standardul de calitate al cladirii este foarte ridicat, motiv pentru care au fost implementate si sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura Atrea.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com