Covid-19 – Facebook a lansat fondurile sale de sprijinire pentru mass-media locale europene

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Facebook a lansat joi un fond de sustinere pentru mass-media locale europene, dotat cu trei milioane de euro, pentru a ajuta la depasirea crizei de Covid-19, a anuntat reteaua de socializare intr-un comunicat.

Potrivit Le Figaro, acest fond se inscrie in cadrul unui pachet mondial de 25 de milioane de dolari deblocat de reteaua sociala in favoarea presei.

ONG-ul Centrul European de Jurnalism (EJC) va avea drept misiune sa selecteze beneficiarii care vor primi o subventie, fara interventia Facebook, precizeaza reteaua de socializare in comunicat.

Aceste ajutoare sunt destinate „grupurilor de presa independente mici si mijlocii care sunt afectate de criza, in tarile cele mai lovite din Europa”, a precizat Facebook.

EJC va primi candidaturi incepand cu 16 aprilie.
Fondurile vor putea fi folosite pentru initiative precum lansarea unui buletin informativ dedicat Covid-19, punerea la dispozitie, gratuit, a articolelor care in mod normal se platesc, dar si pentru angajarea jurnalistilor sau finantarea de reportaje sau organizarea de evenimente online.

Bursele vor fi de 5.000 de euro (pentru initiative de scurta durata despre subiecte referitoare la Covid-19), 10.000 si 25.000 de euro (pentru a acoperi gauri din buget), si 50.000 de euro pentru proiecte inovatoare.

Facebook a anuntat la 30 martie crearea unui fond global de 25 de milioane de dolari de donatii de urgenta pentru jurnalismul local in toata lumea, la care se adauga 75 de milioane de dolari sub forma de ajutor de promovare.

„In momentul in care jurnalismul este mai indispensabil ca niciodata, retetele publicitare scad din cauza impactului virusului in economie”, a explicat Campbell Brown, responsabil pentru colaborarile retelei cu mass-media. „Jurnalistii locali sunt in special afectati in momentul in care oamenii se intorc la ei pentru a afla informatii cruciale in ceea ce priveste siguranta prietenilor, a familiei si a comunitatii lor”, a subliniat Brown.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com