Creste cererea de masini electrice, dar nu destul

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Reticenta remanenta a consumatorilor la nou. Avem, in UE, o cerere de masini electrice in crestere semnificativa, sustinuta de politicile privind protectia mediului.
Cererea marita e determinata de angajamentele marilor producatorisi de schimbarea de atitudine a consumatorilor, spune un studiu Deloitte realizat in Europa.

Italienii sunt cei mai interesati de automobilele dotate cu sisteme alternative de propulsie. 58% au in vedere ca urmatoarea masina cumparata sa fie una electrica.

Cea mai mare crestere a interesului pentru masinile electrice si/sau hibrid s-a inregistrat in Marea Britanie, de la 27%, in 2018, la 37%, in 2019. Executivul britanic a decis recent sa interzica din 2030 vanzarea de masini clasice sau hibride.

In Romania, pentru promovarea autovehiculelor electrice, Ministerul Mediului a implementat programul de stimulare a achizitionarii de masini electrice si hibrid.

„Cu toate acestea, numarul masinilor de acest gen ramane scazut in tara noastra, din cauza faptului ca sunt inca scumpe pentru majoritatea romanilor.” Ciprian Gavriliu, Deloitte Romania

An de an, apare o crestere a preferintei consumatorilor romani pentru astfel de autovehicule, dar acestea inca sunt prea scumpe pentru clientul mediu.

In primele 10 luni ale anului trecut, in Romania s-au vandut 5.283 de masini electrice si hibrid, in crestere cu peste 50% fata de aceeasi perioada a anului anterior, potrivit datelor APIA.

„Cu toate acestea, numarul masinilor de acest gen ramane scazut in tara noastra, din cauza faptului ca sunt inca scumpe pentru majoritatea romanilor”, sustine Ciprian Gavriliu de la Deloitte Romania.

Incredere in stagnare

Increderea consumatorilor pare sa stagneze, dupa ce a crescut in 2018, fata de anul anterior. Pe masura ce noile tehnologii au aplicabilitate tot mai mare, consumatori incep sa-si puna intrebari cu privire la standardele de siguranta oferite de autovehiculele autonome si devin mai rezervati fata de idee.

Autorii studiului spun ca reticenta poate fi explicata prin seria de incidente din ultima perioada.

Una din probleme e silentiozitatea acestor vehicule. Pentru pietoni, masinile sunt sesizabile in buna masura auditiv, prin zgomotul tipic pe care il face motorul cu explozie.

O alta problema a masinilor electrice este autonomia scazuta, din cauza capacitatii inca scazute de stocare de energie a bateriilor.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com