Crestere cu 30% pe an in piata de smarthome

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Casele inteligente sunt preferate de din ce în ce mai mulţi români, creşterea acestui segment fiind de 30% pe an, în condiţiile în care acestea ajung la 5% din totalul segmentului rezidenţial nou construit, potrivit datelor transmise, luni, de Legrand.

optimus-news.com - stiri online - ultimele stiri - breakingnews- stiri - smarthome Timisoara- redactie .jpg

”Dacă în Belgia şi Franţa casele inteligente ajung la 60% din totalul segmentului rezidenţial nou construit, în România această proporţie este de sub 5%. Cu toate acestea, casele inteligente sunt preferate de din ce în ce mai mulţi români, creşterea acestui segment fiind de 30% pe an”, se arată în comunicat.

Cele mai des întâlnite soluţii implementate sunt controlul inteligent al iluminatului, al storurilor şi al temperaturii, urmate de sonorizare şi gestiunea energiei, potrivit companiei.

Legrand este unul din principalii jucători de pe piaţa soluţiilor inteligente pentru locuinţe, prin intermediul soluţiilor sale integrate MyHOME, dezvoltate în ultimii zeci de ani.

optimus-news.com - stiri online - ultimele stiri - breakingnews- stiri - smarthome Timisoara- redactie .jpg

“Primul nostru întrerupător ceramic a fost produs acum 100 de ani şi, de atunci, am investit masiv în cercetare şi dezvoltare. În momentul de faţă, Legrand este specialistul global în infrastructuri electrice şi digitale, iar sistemele noastre de casă inteligentă sunt printre cele mai moderne şi inovative de pe piaţă. Era natural ca oferta noastră să îi atragă şi pe clienţii din România, care încep să prefere locuinţele conectate. Aceştia aleg soluţiile MyHome fiindcă oferă un control natural şi facil al dispozitivelor digitale, pot fi adaptate la stilul de viaţă şi la momentul zilei. Totul, conectat cu smartphone-ul, pentru ca locuinţa să devină interactivă”, a declarat directorul general Legrand România, Călin Paşcalău.

Unul dintre proiectele unde sunt accesibile soluţiile MyHome Legrand este complexul rezidenţial Casa del Mar din Mamaia, unde apartamentele sunt cablate complet pentru instalarea soluţiilor de automatizare. Pachetele standard Legrand pentru apartamente dotate cu soluţia MyHOME încep de la 400 euro, pentru un studio cu funcţionalităţile standard şi ajung până la 1200 euro, în funcţie de necesităţi.

“Practic, cu o investiţie care e mai mică decât cea într-un telefon de ultimă generaţie, poţi să-ţi transformi casa într-una conectată – cu schimbări mult mai vizibile şi mai plăcute în viaţa ta. În plus, soluţiile noastre aduc economii importante ale consumului de energie electrică, de până la 30%”, a adăugat Călin Paşcalău.

Funcţionalităţile complete ale soluţiei MyHome sunt: controlul iluminatului, automatizarea storurilor şi a draperiilor, a uşilor de la garaj, setarea temperaturii, a fundalului sonor, precum şi gestiunea energiei. Soluţia este modulară şi poate fi montată de către un instalator, cu condiţia dotării locuinţei, în prealabil, cu un cablaj special.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com