Datele furate de hackeri se vand ieftin pe Dark Web

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Datele furate de hackeri precum si diverse programe ilegale care permit furtul de date se vand ieftin pe Dark Web.

Acest avertisment este prezentat in cel mai recent raport HP Wolf Security. Raportul analizeaza principalele momente si tendinte ale criminalitatii cibernetice din ultimii 30 de ani, cu detalii despre dinamica pietelor subterane si solutii pentru ca organizatiile sa-si consolideze securitatea cibernetica.

Criminalitatea cibernetica este in plina expansiune, avertizeaza un comunicat de presa difuzat la data de 22 iulie 2022. Astfel, intre anii 2008 si 2021, FBI a inregistrat o crestere de 207% a rapoartelor privind criminalitatea cibernetica. Doar in anul 2021, pierderile au fost estimate la aproape 7 miliarde de dolari.

Acest fenomen este determinat de un lant de aprovizionare subteran din ce in ce mai profesionalizat, specializat si colaborativ, care reprezinta un risc atat pentru persoanele fizice, cat si pentru companii. Expertii avertizeaza ca lumea ar trebui sa se pregateasca pentru atacuri din ce in ce mai bine tintite si infractori cibernetici care folosesc tehnologii emergente, precum inteligenta artificiala.

Instruirea si experienta infractorilor cibernetici pot fi reduse. In prezent, doar 2-3 la suta dintre infractorii cibernetici sunt programatori cu cunostinte avansate.
Un program malware este ieftin pe Dark Web

Acum ai transport GRATUIT la Bateria Externa 20000mAh de la Baseus

Programele soft tip malware se pot cumpara ieftin de pe internet, avertizeaza raportul citat. Pe de alta parte, infractorii cibernetici incearca sa gaseasca in programele soft legale diverse lacune care sa le permita sa preia controlul asupra sistemelor informatice.

Infractorii cauta sa exploateze erori sau vulnerabilitati de soft deja cunoscute. „Printre exemple se numara sistemul de operare Windows, Microsoft Office, sistemele de gestionare a continutului web si serverele web si de e-mail”, subliniaza raportul citat.

Kiturile care exploateaza vulnerabilitatile din sistemele de nisa au preturile cele mai mari. Preturile sunt de obicei intre 1 000 si 4 000 de dolari. Zero Days, adica vulnerabilitatile care nu sunt deocamdata cunoscute public, sunt cele mai scumpe. Ele se vand cu zeci de mii de dolari pe pietele Dark Web.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com