Doi hackeri rusi, condamnati in SUA

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Doi rusi care locuiau in SUA au fost pusi sub acuzare pentru implicare intr-o schema internationala, timp de mai multi ani, pentru furt de bani si proprietati in urma utilizarii de malware pentru a capata acces la computere, se mentioneaza in actul de acuzare.

Maksim Yakubets a fost acuzat ca este liderul unui grup de complici implicati in utilizarea codului malitios Bugat si in realizarea de botnet, retele de calculatoare care se interconecteaza dupa ce au fost infectate cu malware.

Actul de acuzare il indica pe Yakubets drept unul dintre utilizatorii timpurii al uneia dintre familiile de software malitios numite Bugat sau Dridex, care au perturbat activitatea bancilor si afacerilor americane timp de peste opt ani.

Experti in securitate cibernetica sustin ca malware-ul, care a aparut pentru prima data la sfarsitul lui 2011, a provocat pierderi de milioane de dolari la nivel global. Multa vreme expertii au speculat ca malware-ul este inventia unui grup de hackeri rusi.

Conspiratia ar fi inceput in noiembrie 2011 si mai multe entitati – printre care o scoala, o companie petroliera si First Commmonwealth Bank – s-au aflat printre victimele inculpatului, potrivit actului de acuzare depus la tribunalul federal din Pittsburgh. Doua dintre tranzactii ar fi fost procesate prin filiala Citibank, mai mentioneaza documentul.

Potrivit France Presse, grupul numit „Evil Corp” ar fi infectat calculatoare in zeci de tari si ar fi furat peste 100 de milioane de dolari din 2011.

Maksim Yakubets ar fi colaborat „incepand din 2017” cu serviciile de informatii ruse (FSB) „asupra unor proiecte pentru guvernul rus”, a precizat Departamentul Trezoreriei al SUA.

Punerea sub acuzare dateaza din 12 noiembrie, dar a fost desecretizata joi.

Se asteapta ca in cursul zilei autoritatile americane si britanice sa prezinte detalii privind acuzatiile aduse unui cetatean rus pentru piraterie informatica si scheme de fraudare ale bancilor, potrivit unui comunicat al Departamentului Justitiei.

Conform textului citat, cetateanul rus in cauza ar fi „responsabil pentru doua dintre cele mai grave atacuri informatice si scheme de fraudare a bancilor din ultimul deceniu”.

Malware-ul este un program software menit sa adune informatii sensibile, precum parole si conturi bancare, de pe computere, instaland virusi si alte programe malitioase.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com