Dow Jones si S&P 500 au inregistrat scaderi-record

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Principalii trei indici bursieri de pe Wall Street au inchis marti in scadere, iar Dow Jones a inregistrat cea mai mare scadere trimestriala din 1987, in timp ce S&P 500 a consemnat cel mai grav declin de la criza financiara din 2008.

Totul – pe fondul dovezilor tot mai clare referitoare la impactul economic al pandemiei de cronavirus, transmite Reuters.

S&P 500 a consemnat cel mai mare declin trimestrial dupa criza financiara din 2008, pierzand peste 5.000 de miliarde de dolari din valoarea sa de piata, pe fondul agravarii crizei medicale din Statele Unite, care a blocat activitatile economice.

”Piata este pe cale sa atinga nivelul minim, dar vor avea loc multe fluctuatii, pentru va incerca sa se stabilizeze la un anumit nivel”, a declarat Shawn Cruz, director pentru strategie de tranzactionare la firma TD Ameritrade, in Jersey City, New Jersey, conform News.ro.

O serie de masuri de stimulate fiscale si monetare fara precedent au contribuit la stabilizarea pietei de actiuni, dupa fluctuatii majore in ultima luna, in timpul carora indicele S&P 500 a crescut cu pana la 9% si a scazut cu pana la 12% in doua sedinte consecutive.

In timp ce economistii redus estimarile de crestere pentru 2020, investitorii se tem de intrarea in incapacitate de plata a unor companii si de concedieri in masa, care ar putea duce la o recesiune globala profunda si de lunga durata.

Indicii Dow Jones si S&P 500 au incheiat trimestrul in scadere cu peste 20% fata de nivelurile de la inceputul anului.

Indicele Dow Jones a consemnat cel mai mare declin trimestrial dupa anul 1987, iar Nasdaq Composite a inregistrat cea mai slaba evolutie trimestriala dupa 2018.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com