Echipamentele 5G ale Huawei au fost certificate GSMA NESAS

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Echipamentele 5G de retea de comunicatii de date si cele wireless (5G RAN, gNodeB, 5G Core, UDG, UDM, UNC, UPCF) ale Huawei au fost certificate GSMA Network Equipment Security Assurance Scheme (NESAS).

Echipamentele 5G de retea de comunicatii de date si cele wireless (5G RAN, gNodeB, 5G Core, UDG, UDM, UNC, UPCF) ale Huawei au fost certificate GSMA Network Equipment Security Assurance Scheme (NESAS). GSMA NESAS creste increderea industriei de telecomunicatii in echipamentele de retea fiind o alegere practica pentru certificare, luata in considerare de toate pietele regionale, astfel incat tehnologia sa se dezvolte unitar si standardizat.

NESAS este un mecanism standardizat de securitate cibernetica creat de GSMA si 3GPP impreuna cu operatori de telecomunicatii din toata lumea, cu parteneri din industrie si autoritati de reglementare. Pune la dispozitie industriei un cadru de standard de certificare ce poate facilita imbunatatirea securitatii in toata industria de telecomunicatii. Este o schema la care se aplica voluntar prin care furnizorii de echipamente pot certifica produsele dezvoltate si ciclul de viata al acestora printr-un audit comprehensiv de securitate bazat pe cele mai noi standarde ale NESAS. Un rezumat al raportului de audit independent realizat pe standardele NESAS poate fi consultat la www.gsma.com/security/nesas-participating-vendors/.

GSMA NESAS, care este acceptat de intreaga industrie, asigura ca echipamentele furnizate respecta Schema 5G de securitate a retelelor. Procesul integrat de verificare asigura si transparenta nivelurilor de securitate prin rezultate masurabile. NESAS acopera 20 de categorii ce definesc regulile de securitate si verifica cadrul de dezvoltare al 5G si a ciclului de viata al produselor. In plus, utilizeaza testele predefinite de securitate ale 3GPP pentru a verifica securitatea echipamentelor din retea.

„GSMA NESAS este cea mai noua modalitate de verificare a retelelor de securitate in comunicatiile mobile. In era 5G, NESAS ofera o verificare standardizata si efectiva a a securitatii cibernetice care permite industriei de comunicatii sa isi asigure competitivitatea. Verificarea este, de asemenea, o referinta de valoare pentru stakeholderi, cum ar fi operatorii de date, vanzatorii de echipamente, autoritatile de reglementare si furnizorii de servicii. Huawei a fost dintotdeauna concentrata pe securitatea cibernetica. Ne bucuram de suportul si colaborarea cu NESAS. Invitam intreaga industrie sa promoveze dezvoltarea unei piete standardizate de comunicatii mobile”, spune Devin Duan, Head of 5G E2E Cybersecurity Marketing la Huawei.

Pentru Huawei, asigurarea securitatii este un scop asumat impreuna cu clientii, cu autoritatile de supraveghere si alti parteneri. Increderea i securitatea cibernetica a devenit un motiv de ingrijorare globala pe masura ce digitalizarea s-a extins. Standardizarea este o modalitate buna de crestere a increderii in viata digitala. Huawei sustine GSMA si 3GPP in dezvoltarea unui standard de testare a securitatii, o idee acceptata de intreaga industrie. NESAS promoveaza acest concept si ca urmare Huawei indeamna industria sa adopte certificarea NESAS.

Anterior certificarii NESAS, echipamentele Huawei au trecut si de testul de securitate 5G al China IMT-2020 (5G) Promotion Group. Specificatiile acestui test sunt bazate pe standardele internationale ale 3GPP pentru securitatea 5G.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com