Enel X a devenit actionar cu o participatie de 12,5% la Hubject

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Enel X a devenit actionar cu o participatie de 12,5% la Hubject, un joint venture in domeniul mobilitatii electrice care include jucatori din tehnologie, industria auto si cea a utilitatilor, proiect prin care Enel X isi poate extinde reteaua de puncte de incarcare accesibile clientilor sai la nivelul intregii retele Hubject.

optimus-news - stiri online - ultimele stiri - breakingnews- stiri timisoara- redactie - masini electrice - incarcare electrica
optimus-news – stiri online – ultimele stiri – breakingnews- stiri timisoara- redactie – masini electrice – incarcare electrica

Hubject a dezvoltat o platforma interoperabila care le permite soferilor de vehicule electrice sa isi incarce masinile la o retea cu peste 200.000 de puncte publice de incarcare din intreaga lume, fara a fi nevoie ca acestia sa semneze alte contracte in afara celor avute cu furnizorii de servicii de mobilitate electrica care utilizeaza serviciile de eRoaming ale Hubject.

”Enel X va contribui cu expertiza sa tehnologica la extinderea si consolidarea Hubject, cu scopul de a incuraja raspandirea mobilitatii electrice la nivel global”, a informat Enel.

Prin intrarea in aceasta asociere, Enel X poate extinde interoperabilitatea retelei sale europene, dincolo de cele 8.000 de puncte de incarcare deja la dispozitia clientilor sai, cu posibilitatea acestora de a accesa reteaua globala a joint venture-ului.

Enel X va lucra, de asemenea, in cadrul parteneriatului pentru extinderea retelei de statii de incarcare a Hubject si imbunatatirea caracteristicilor tehnologice ale acestora, cu scopul de a stimula penetrarea mobilitatii electrice la nivel mondial.

”Prin aderarea la Hubject, ducem mobilitatea electrica la nivelul urmator. Astfel, extindem rolul Enel X de furnizor global de servicii de mobilitate electrica, oferind tot mai multe servicii de incarcare electrica in afara retelei noastre. Obiectivul general este de a oferi soferilor de vehicule electrice posibilitatea de a-si incarca bateriile fara a fi nevoie sa isi faca griji de cine este furnizorul lor, sau daca se afla in strainatate. Conditia necesara pentru raspandirea mobilitatii electrice este simplificarea vietii celor care doresc sa se alature acestei revolutii, iar noi suntem 100% dedicati acestei provocari”, a declarat Francesco Venturini, directorul general al Enel X.

Enel X, furnizor de solutii de incarcare inteligenta, a lansat propriile retele publice de incarcare a masinilor electrice in Italia, Spania si Romania, cu un numar de aproximativ 8.000 de statii, in linie cu tintele anuntate care prevad si instalarea de puncte private de incarcare. La nivel mondial, Enel X trebuie sa isi creasca numarul de statii de incarcare publice si private la 455.000 pana in 2021, de la aproximativ 60.000 de unitati in prezent, cu scopul de a sprijini trecerea la vehiculele electrice si decarbonizarea transporturilor.

”Pentru atingerea obiectivului, Enel X a incheiat, de asemenea, mai multe acorduri de interoperabilitate pentru largirea retelei publice de unitati de incarcare care pot fi accesate de clientii sai in intreaga Europa, extinzandu-si zona de acoperire pentru furnizarea de servicii de mobilitate electrica in Austria, Belgia, Republica Ceha, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Ungaria, Irlanda, Olanda, Norvegia, Romania, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia si Regatul Unit”, a ifnormat grupul italian.

Interoperabilitatea sau eRoaming-ul este o componenta structurala a misiunii Enel X de a crea solutii de incarcare a vehiculelor electrice pentru toate tipurile de utilizare (acasa, birou, tranzit), care sunt accesibile printr-un singur punct de acces, respectiv aplicatia JuicePass de la Enel X. Aceasta aplicatie este interfata unica a clientilor Enel X care doresc sa isi incarce masina la domiciliu si la birou, precum si sa acceseze reteaua publica de puncte de incarcare a Enel X si a partenerilor sai si, in cele din urma, intreaga retea Hubject.

switch - reducere - optimus-store.ro stiri online - optimus-news.ro - breaking news - discount

Joint venture-ul de mobilitate electrica Hubject a fost fondat in 2012. Actionarii sai sunt BMW Group, Bosch, Daimler, EnBW, Innogy, Siemens, Grupul Volkswagen si, acum, Enel X. Asocierea are peste 600 de parteneri de afaceri, precum si 200.000 de puncte interoperabile in mai multe tari. Sediul central al Hubject este situat la Berlin, cu unitati de business in Statele Unite (Los Angeles) si China (Shanghai).

Enel X este linia globala de afaceri a Enel dedicata dezvoltarii de produse inovatoare si solutii digitale in sectoarele in care energia prezinta cel mai mare potential de transformare: orase, locuinte, industrii si mobilitate electrica. Enel X detine pozitia de lider in cadrul programelor de raspuns la cerere la nivel global, cu peste 6 GW de capacitate de raspuns la cerere, gestionate si repartizate in prezent in America Centrala, de Sud si de Nord, Europa, Asia si Oceania scrie www.e-nergia.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com