Europol a inchis 30 000 de site-uri

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Europol a inchis luni 30.506 de nume de domenii de internet care incalcau legislatia privind proprietatea intelectuala ca urmare a distribuirii de articole false ori piratate in retea.

Cum ar fi transmisiuni ilegale de programe de televiziune, muzica si filme piratate, precum si produse electronice contrafacute, relateaza agentia EFE. Tarile vizate sunt Albania, Belgia, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Columbia, Croatia, Cehia, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Hong Kong, China, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Portugalia, Moldova, Romania, Serbia, Slovacia, Spania, Suedia Elvetia, Ucraina, Regatul Unit si Statele Unite.

In timpul investigatiei au fost arestati trei suspecti, s-au confiscat circa 26.000 de produse de lux, 363 de litri de bauturi alcoolice si mai multe dispozitive electronice, fiind de asemenea blocate fonduri de peste 150.000 de euro in mai multe conturi bancare si platforme de plati online, precizeaza Europol intr-un comunicat, informeaza Agerpres.
Operatiunea se inscrie in cadrul obiectivului Europol de a face din internet un loc ”mai sigur pentru consumatori” prin constientizarea in randul cetatenilor a riscurilor de achizitie online a produselor contrafacute si publicarea de sfaturi pentru a ajuta la identificarea website-urilor ilegale, folosite pentru vanzarea produselor contrafacute.

Europol a efectuat aceasta operatiune in cooperare cu autoritatile politienesti si judiciare din 18 state membre ale UE si ale altor state europene si de pe alte continente, inclusiv cu Centrul national de coordonare a drepturilor de proprietate intelectuala al SUA.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com