EXCLUSIV. EXPAT BRITANIC DEZVALUIRI DIN HONG KONG DESPRE COVID – 19

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Pana in prezent, se estimeaza ca 162.687 de persoane au fost infectate in intreaga lume, cu putin sub jumatate dintre ele in China (81.313 cazuri). Se estimeaza ca 6.065 de persoane au murit, 3.085 dintre ele in China.

Cu toate acestea, cele mai recente cifre arata, de asemenea, ca 69.623 de persoane, dintre care multe sunt in China, de unde a provenit virusul, s-au recuperat din boala.


Desi rata de recuperare este promitatoare, aceasta nu inseamna ca cei care au fost infectati cu coronavirus nu sunt inca in pericol, este si cazul unui expat britanic care traieste si locuieste in Hong Kong. Povestea lui si a familiei sale aflate in Marea Britanie o vom dezvalui in zilele ce urmeaza, in exclusivitate pentru Romania libera.

Deoarece expertii cred ca a avea virusul o data nu inseamna ca nu te poti imbolnavi din nou,cazul sau si al familiei sale este unul de referinta bazat pe experiente traite si observate in mijlocul orasului Hong Kong, China:

„Am fost depasiti de ingrijorare cu privire la coronavirus. In ianuarie, AB junior din Hong Kong si colegii sai au trebuit sa urmeze proceduri de izolare foarte stricte, li s-au dat de toate: masti, produse de dezinfectare a mainilor, manusi de unica folosinta si servetele medicale. In ianuarie, au fost exclusi de la socializare, fara pub-uri, restaurante,cafenele sau cluburi,niciun loc aglomerat, centre comerciale sau piete sau sali de sport si nici sa calatoreasca cu metroul sau autobuzul, li s-a spus sa mearga la munca daca este viabil sau sa ia un taxi.
Noua aici (Marea Britanie) ni s-a parut prea de tot, iar in ianuarie, informatiile din Hong Kong erau ca 90.000 de persoane erau deja infectate in China. Nu au fost deloc sinceri. Taiwanul este devastat. Abia in ultimele saptamani autoritatile au ajuns undeva aproape de 90.000 ,,la nivel global”. Anul nou chinez a inregistrat o multime de calatorii, HK (Hong Kong) este un hub vital, un epicentru pentru escale pentru acea parte din sud-estul Asiei, iar prietenii si familiile fie ca au fost vizitati de prieteni si familii din HK, fie de pe continentul chinez.


Autoritatile din Hong Kong au facut ca oamenilor pe strazi sa li se ia temperatura, orice peste 38,8 insemna sa plece acasa si sa se excluda social pentru o saptamana de zile. La un moment dat, biroul lui AB junior era redus la doar 15% angajati. AB junior a fost ingrijorat pentru noi, despre ceea ce face sau nu face Marea Britanie, ne-a indemnat sa obtinem masti si suficiente provizii pentru o luna, el putea deja previziona limitarea sociala, dar putin prea tarziu. A avut dreptate. Modul in care a fost tratat aici este ridicol.
AC, care nu este niciodata bolnava, a fost trimisa acasa de la serviciu marti.A avut temperatura si o tuse care i-a facut gatul ragusit. A dormit solid aproape o perioada de 30 de ore, pur si simplu infiorandu-se la gandul de a merge la toaleta sau de a obtine o ceasca de ceva sau o alta sticla de apa. AB Junior era nerabdator ca ea sa fie testata cat mai curand posibil, el era ingrijorat pentru mine si AB Senior, amandoi avand peste 65 de ani. Incercarea de a organiza un test prin 111 este o gluma. Se lucreaza la un set foarte strict de intrebari de screening, care sunt atat de inguste incat sunt ridicole. De asemenea, trebuie sa spun ca am avut un caz pozitiv in biroul de peste drum de noi . Societatea a curatat locul unde a lucrat acea persoana, s-a dezinfectat adanc; De asemenea, a existat un student chinez care a fost declarat pozitiv,el a locuit in Blackfriars Road, un bloc falnic cu vederi minunate pe care doar milionarii si l-au putut permite. Trebuie sa fi umblat printre ceilalti infectandu-i inainte sa fie considerati toti pozitivi.
Zona noastra este un mic hub, o multime de lucratori de birou, am fi putut sta la coada la unul dintre supermarketurile locale in acelasi timp (cu cei infectati). Nu voi intra in detalii despre serviciul 111, dar prima data cand a sunat, AC nici macar nu a trecut de screening-ul initial automat. Abia a doua oara a ajuns sa vorbeasca cu o fiinta umana. ,,Aveti temperatura? Da!. Ati calatorit in oricare dintre tarile afectate nr…Ati avut contact cu cineva care s-a dovedit pozitiv? Nu … desi a incercat sa explice ca exista doua cazuri pozitive la usa noastra si, in plus, un tip care locuieste in blocul nostru tocmai s-a intors de 6 saptamani din Italia si ca Italia s-a inchis. Fara test pentru AC, screeningul este foarte rigid.

AB jnr se infuria. Da, exista gripa in acest moment, dar pentru multi din HK suficient de „norocosi” pentru a obtine o doza „usoara” de covid-19 nu au avut temperatura. Dintre cei care au facut teste, unii au fost pozitivi, iar multi au fost negativi. Asadar, cei pozitivi care s-au intors la munca dupa izolarea sociala au fost loviti de un atac secundar,au simtit ca muschii si oasele lor s-au aprins (ard), dureri si dureri peste tot si nu au pu- tut sa respire decat cu dificultate.

Medicul nostru i-a spus lui AC sa sune la 111 si sa nu se apropie de Urgente. In mod evident,Urgentele nu vor sa stie,ambii au reco- mandat 111 pentru a decide cine sa primeas- ca sau nu un test. Exista un serviciu special la spitalul ST Thomas, unde se puteau duce oamenii ingrijorati, era doar o camera mica,cu o masa, un scaun si un telefon si ghici la cine era legat telefonul, da, la numarul 111. AC a sunat din nou in aceasta dimineata, a treia oara, a dat peste un om care a pus o intrebare suplimentara, aveti respiratie scurta, da a spus, adica nu pot respira complet, apoi a mentionat ca are doi parinti peste 65 de ani vulnerabili si la risc daca o contracteaza, si a mentionat si de tipul italian care tocmai s-a intors din Italia. Ea a fost intrebata daca s-a dovedit a fi pozitiva, raspunsul a fost nu, dar Italia s-a inchis din motive intemeiate, asa ca vecinul ar putea avea. Oricum nu i s-a facut niciun test si i s-a spus sa se inchida in camera ei si sa stea departe de parinti.

AB junior era furios,foarte diferit in Hong Kong unde situatia simptomelor este foarte diferita, nu toti au temperatura, nu toti au dificultati de respiratie, etc, asa ca a platit cu drag sa-si trimita sora, pe AC, la un hotel local pentru a se exclude social de noi (parintii) pentru cel putin cinci zile. Apetitul ei s-a intors astazi inainte de a pleca si se simte si spera ca poate ar fiavut doar o doza de gripa urata, dar AB junior a spus ca daca acesta ar fi Hong Kong, ar fi fost testata, multi au facut aceeasi greseala si au revenit la munca apoi au fost loviti de atacul secundar ..Deci, cam asta este! Astfel suntem noi in momentul de fata, cu un fiu nelinistit care suna din Hong Kong de mai multe ori pe zi pentru a ne consulta. Avem meci in curand. Acum, cam ce ar trebui sa facem, sa mergem sau nu? Am hotarat sa mergem, dar cu masti de fata, manusi de unica folosinta si buzunarele umplute de dezinfectanti pentru maini.”

Culmea cotului! Devine noua metoda de Salut, asa ca va trebui sa vedem ce se intampla. Dar hei ho …viata continua!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com