Facebook ia in considerare blocarea postarilor cu caracter politic pana in ziua alegerilor din SUA

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Facebook nu a decis oficial daca va introduce interdictia si nu este inca clar cat poate dura, insa masura ar fi o prima reactie dupa ce reteaua s-a confruntat cu valuri de critici asupra politicilor sale de publicitate politica.

Potrivit unui raport Bloomberg, dat publicitatii vineri, gigantul retelelor de socializare ar putea interzice publicitatea politica in zilele anterioare alegerilor contestate, desi compania nu a luat o decizie finala. Nu este clar cat de mare ar putea fi intervalul de timp definit vag prin notiunea de „zile”, purtatorii de cuvant ai companiei evitand sa raspunda, pana in prezent, la solicitarile privind informatiile suplimentare.
Facebook s-a confruntat atat cu critici intense asupra pozitiei sale in privinta publicitatii politice, pe masura ce alegerile americane se apropie, dar si cu somatii publice prin care care s-a cerut companiei sa-si reconsidere decizia de a nu verifica publicitatea politica, putand raspandi astfel dezinformarea.
O intrerupere a anunturilor politice in SUA ar fi o prima pentru Facebook, dar multe tari impun deja restrictii diferite in privinta campaniilor politice sau a raportarii politice in cadrul alegerilor, inclusiv Marea Britanie, Spania si Israel.
Facebook a mai explorat – desi nu s-a angajat explicit – o astfel de idee si in trecut. In decembrie, The Washington Post a raportat ca reteaua s-a gandit la o astfel de oprire pentru un interval de timp de 72 de ore, precum si la alte modificari ale publicitatii politice, inclusiv „limitarea numarului de anunturi pe care un singur candidat le poate difuza la un moment dat” si cresterea numarului minim de persoane pe care o campanie ar putea-o viza cu un anunt.
Intre timp, Twitter a adoptat o abordare foarte diferita fata de rivalul sau mai mare, interzicand publicitatea politica in totalitate.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com