Familiile victimelor incendiului din Piatra Neamt primesc ajutoare de urgenta

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Guvernul urmeaza sa adopte in sedinta de vineri, printr-o hotarare, acordarea unor ajutoare de urgenta pentru sprijinirea familiilor victimelor incendiului produs la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt.

Potrivit hotararii aflate pe masa Guvernului, se prevad „acordarea de ajutoare de urgenta pentru sprijinirea familiilor apartinatoare victimelor incendiului produs la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt, in data de 14 noiembrie 2020, in limita sumei de 100.000 lei, din fondurile prevazute cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale pentru anul 2020”.

Ajutoarele de urgenta se acorda familiilor ai caror membri au decedat sau au fost raniti in incendiu, indiferent de veniturile acestora, in cuantum de 5.000 lei pentru fiecare. Ajutorul se plateste sotului/sotiei ori rudelor directe de gradul 1 sau 2 sau, in lipsa acestora, persoanei fizice care demonstreaza cu documente doveditoare ca s-a ocupat de organizarea inmormantarii, in cazul persoanelor decedate, sau, dupa caz, declaratie pe propria raspundere ca se ocupa de ingrijirea persoanei ranite, dupa cum se arata in nota de fundamentare a proiectului de HG.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com