Florin Roman, PSD: ”Viza de flotant castiga alegerile”

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Liderul deputatilor liberali, Florin Roman, sustine ca, de multe ori, in comunitati mici, unii primari castiga alegerile cu ajutorul vizelor de flotant.
„Cand sunt alegeri, numarul vizelor de flotant creste spectaculos”, spune Florin Roman, care afirma ca asta inseamna ”o incalcare flagranta a democratiei”.

„Atunci cand sunt alegeri, cu doua luni, trei luni de zile inainte, numarul vizelor de flotant creste spectaculos fata de o luna normala a anului. Este foarte clar, pentru cine traieste in Romania reala, ca acest lucru inseamna, de fapt, o incalcare flagranta a democratiei si de foarte multe ori sunt situatii de primari care sunt stabiliti doar in baza ajutorului pe care il obtin in urma acestor vize de flotant”, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, Florin Roman, precizand ca statisticile nu mint.

Roman sustine ca acest lucru se intampla in comunitati mici.
„Acolo unde sunt multi beneficiari ai ajutorului social, angajati ai primariei si cu cativa flotanti facuti peste noapte, iacata ca a castigat primaria. Nu e normal si nu e sanatos pentru orice democratie”, a mai spus Roman.

Legea privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, pe care Guvernul isi va angaja raspunderea, prevede ca vizele de flotant trebuie sa fie mai vechi de 90 de zile pentru ca persoanele respective sa poata vota.

Florin Roman a depus un amendament pentru reducerea acestui termen, iar USR spune ca, astfel, studentii nu ar avea posibilitatea sa-si exprime votul.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com