Fondatorul Huawei: Lucram deja la tehnologia pentru 6G

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Huawei a inceput cercetarile pentru tehnologia 6G – succesorul retelelor mobile 5G care nici macar nu au fost lansate decat in cateva tari de pe glob, potrivit CEO-ului si fondatorului, Ren Zhengfei.

5G este numele retelelor mobile de generatie viitoare care promite viteze de date super-rapide si capacitatea de a sustine noile tehnologii precum masinile fara sofer. Aceste retele se lanseaza lent la nivel mondial si sunt, deocamdata, disponibile in locuri precum Coreea de Sud, Marea Britanie, New York, si in curand China. Cu toate ca nu sunt inca disponibile la scara larga, fondatorul Huawei, vorbeste deja despre 6G.

„Am lucrat paralel pe 5G si 6G, asa ca am inceput 6G cu mult timp in urma”, a spus Ren in timpul unuei dezbateri gazduite de CNBC joi. El a spus ca se afla intr-o „faza incipienta” si ca mai exista „un drum lung de parcurs” inainte de comercializare, potrivit unei traduceri oficiale a comentariilor sale facute in limba mandarina.

Mai multe lucruri trebuie sa aiba loc inainte ca 6G sa devina realitate.

Pentru orice noua generatie de retele mobile, standardele trebuie stabilite de industrie. Acest lucru a avut loc pentru 5G si au avut loc discutii initiale cu privire la 6G, dar standardele ar putea dura ani de zile.

O alta problema este ca nu este inca clar pentru ce va fi nevoie de 6G.

Momentan, Huawei isi concentreaza eforturile pentru reteaua 5G. Compania a semnat peste 50 de contracte comerciale 5G, mai mult decat cei mai apropiati concurenti ai sai – Nokia si Ericsson.

De altfel, Ren Zhengfei a declarat, pentru Reuters, ca Huawei Technologie produce deja statii de baza pentru retele 5G fara componente americane si intentioneaza ca anul viitor sa creasca de peste doua ori productia.

Incepand din luna octombrie, compania va produce 5.000 de statii de baza pentru comunicatii mobile 5G pe luna, iar anul viitor intentioneaza sa fabrice circa 1,5 milioane de statii, a declarat Ren in timpul unui forum.

Huawei, cel mai mare producator de telecomunicatii din lume, a fost plasat in luna mai pe o lista neagra a Statelor Unite, din cauza ingrijorarii ca echipamentele produse ar putea fi folosite de catre Beijing pentru spionaj. Huawei a negat in repetate randuri aceste acuzasii si a luat masuri pentru a limita impactul.

Sanctiunile americane blocheaza accesul Huawei la tehnologii americane esentiale. Cea mai recenta versiune a telefonului flagship Mate 30, prezentat saptamtna trecuta in Europa, nu va dispune de servicii mobile Google.

Ren a mai spus ca Huawei va mai folosi componente americane daca va fi posibil, afirmand ca „are legaturi emotionale” cu furnizori americani vechi scrie economica.net

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com