Huawei este primul furnizor de 5G si LTE care a trecut de testul SCAS 3GPP

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

5G RAN gNodeB si LTE eNodeB de la Huawei au trecut testarea specificatiilor de asigurare a securitatii (SCAS) 3GPP. Testarea a fost realizata de DEKRA, primul laborator de teste de securitate din Europa acreditat pentru testarea SCAS.

Raportul a fost publicat pe site-ul GSMA. Dupa ce a trecut auditul Schema de asigurare a securitatii echipamentelor de retea (NESAS) al GSMA si testarea SCAS a 3GPP, Huawei devine primul furnizor 5G si LTE care a trecut oficial si evaluarea NESAS a GSMA. NESAS ofera standardele potrivite pentru industria comunicatiilor, este autorizat, personalizat, eficient, unificat, deschis, global si in continua evolutie.

Dupa procesele de dezvoltare si ciclul de viata al produsului auditate cu succes, produsele Huawei 5G si LTE au fost evaluate cu teste de securitate definite de 3GPP, iar testarea in functie de aceste cerinte permite masurarea obiectiva a nivelului de securitate al produselor de retea. DEKRA, primul laborator acreditat de testare a securitatii NESAS din Europa, a efectuat teste de securitate pe 5G RAN gNodeB si LTE eNodeB Huawei.

Testele includ securitatea generala a produsului de retea, securitatea interfetei aeriene si testarea vulnerabilitatii de baza, cum ar fi protectia datelor si informatiilor, cifrarea interfetei aeriene si protectia integritatii, testarea robustetii si teste fuzz. Conform raportului, toate testele mentionate mai sus au fost promovate 100%.

NESAS/SACS este un mecanism standardizat de evaluare a securitatii cibernetice. Acesta a fost definit in comun de GSMA si 3GPP, principalele organizatii de stabilire a standardelor din industria telecomunicatiilor. Pentru a crea NESAS/SACS, acestia au consultat operatorii de retea, furnizorii de echipamente, autoritatile de reglementare si partenerii din industrie din intreaga lume. NESAS/SACS a fost conceput special pentru industria de telefonie mobila. Ofera analize de amenintare, definitii pentru active critice, metodologie de asigurare a securitatii si cerinte generale de asigurare a securitatii. Procesul de evaluare integrata evita evaluarile fragmentate si cerintele conflictuale de asigurare a securitatii pe diferite piete. Intre timp, este intotdeauna deschis sugestiilor din partea diferitelor parti interesate si va continua sa evolueze cu noi lansari periodice.

Increderea se bazeaza pe fapte, care trebuie sa fie verificabile, iar verificarea trebuie sa se bazeze pe standarde comune. Pentru retelele 5G, NESAS/SACS ofera standardele potrivite: personalizate, autorizate, globale, eficiente, unificate, deschise si in continua evolutie. Huawei, participant activ, sprijina GSMA si 3GPP in dezvoltarea unei evaluari de securitate standardizate la nivel global si indeamna industria sa adopte pe scara larga NESAS/SCAS pentru a promova dezvoltarea durabila a acestor standarde globale de securitate a retelei.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com