Investitorii in offshore vor stabilitate fiscala si predictibilitate legislativa

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Noile revizuiri propuse la Legea offshore si la Legea Petrolului clarifica si imbunatatesc cadrul fiscal, spune patronatul din bransa, FPGG.

Federatia Patronala Petrol si Gaze (FPPG) apreciaza ca noile revizuiri propuse de Ministerul Energiei, pentru Legea offshore si Legea petrolului, in forma publicata pe 20 septembrie, contribuie la clarificarea si imbunatatirea cadrului fiscal.

Prin setul de amendamente introdus, autoritatile recunosc necesitatea asigurarii stabilitatii si competitivitatii regimului fiscal aplicabil sectorului offshore, spune FPGG. “Rezervele naturale de gaze descoperite la Marea Neagra reprezinta nu doar o mare oportunitate de dezvoltare a Romaniei, ci si o reala necesitate pentru economia nationala, dar si pentru securitatea energetica a tarii”, spune organizatia patronala.

Investitiile in offshore, la Marea Neagra, contribuie semnificativ la siguranta aprovizionarii cu gaze pentru consumatorii industriali si casnici din Romania, dar inseamna in acelasi timp o sursa de venituri bugetare de netagaduit, precum si o modalitate de generare de locuri de munca in economia tarii, mai afirma FPGG.

„Dorim un cadru cat mai favorabil derularii de investitii semnificative in sectorul energetic romanesc.” Daniel Apostol, FPGG

Federatia explica faptul ca investitorii nu cer nici lucruri multe, nici complexe, ci stabilitate fiscala, predictibilitate legislativa, liberalizarea pietei, asigurarea unui cadru competitiv si dezvoltarea infrastructurii nationale de gaze naturale.

Federatia patronala saluta faptul ca autoritatile doresc modificarea legislatiei in favoarea dezvoltarii proiectelor de investitii in petrol si gaze. Totodata, isi afirma in continuare deplina disponibilitate pentru dialogul cu autoritatile, in vederea construirii unui cadru de reglementare cat mai eficient pentru dezvoltarea economica a Romaniei „si cat mai favorabil derularii de investitii semnificative in sectorul energetic romanesc”, spune Daniel Apostol, director de Relatii Externe FPPG.

Risc ridicat la Marea Neagra

FPPG spune ca, dat fiind nivelul ridicat de risc in regiunea Marii Negre, Romania trebuie sa actioneze pentru sporirea atractivitatii si a competitivitatii sale ca destinatie a capitalului, a tehnologiei si a know-how-ului in sectorul offshore, tinand in permanenta seama de cele mai bune practici in domeniu la nivel mondial, precum si de tendintele internationale si regionale.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com