Iohannis, replica pentru Dancila: ”Prim-ministrul imi cere sa incalc Constitutia”

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Presedintele Klaus Iohannis ii raspunde premierului Viorica Dancula. ”Actiunile premierului Dancila genereaza grave blocaje cu consecinte negative pentru romani”, spune seful statului.

optimus-news - stiri online - ultimele stiri - breakingnews- stiri timisoara- redactie - timisoara - iohannis - PSD- viorica dancila

Acesta spune ca insistenta cu care prim-ministrul Viorica Dancila refuza sa solicite acordul Parlamentului pentru un nou Guvern genereaza gravul blocaj in care se adancesc institutiile statului roman.

”Cu fiecare zi, se vad noi consecinte negative majore, ultimul exemplu fiind organizarea examenului de rezidentiat”, spune sefului statului

Conform acestuia, prin recenta sa decizie, ”Curtea Constitutionala a statuat in mod clar ca, odata cu iesirea ALDE de la guvernare, Presedintele Romaniei poate numi ministri titulari numai cu aprobarea prealabila a Parlamentului”.

”Nici nu era nevoie de o decizie a CCR pentru a se constata evidenta necesitatii de a respecta un articol din Constitutie. Daca ar fi actionat cu buna-credinta si ar fi dorit cu adevarat sa evite orice blocaje, doamna Dancila ar fi trebuit, asa cum i-am cerut, sa mearga in Parlament si sa obtina validarea pentru noul sau Guvern.

Daca doamna Dancila nu intelege nici acum sensul deciziei Curtii Constitutionale, ii mai explic inca o data, in mod public: este fara echivoc faptul ca, pentru numirea unui ministru titular la educatie, premierul trebuie sa se prezinte in Parlament”, a spus presedintele Iohannis.

Conform sefului statului, Viorica Dancila ii cere sa incalce Constitutia.

”Prin solicitarea adresata astazi, prim-ministrul practic imi cere sa incalc Legea fundamentala fortand instituirea unui al doilea interimat succesiv la Ministerul Educatiei Nationale, in conditiile in care pentru acest portofoliu domnul ministru Daniel Breaz a exercitat aceasta functie timp de 45 de zile, durata maxima permisa de articolul 107 din Constitutie. La acest moment, singura autoritate competenta sa se exprime cu privire la demersurile prim-ministrului si activitatea Guvernului ramane Parlamentul, iar, din aceasta perspectiva, dezbaterea motiunii de cenzura reprezinta cadrul cel mai adecvat”, mai spune acesta.

Dancila, decizie surpriza: Premierul a trimis la Cotroceni noi propuneri de ministri interimari
De asemenea, presedintele Romaniei a afirmat ca amanarea examenului de Rezidentiat 2019 reprezinta o lipsa de respect.

optimus-news - stiri online - ultimele stiri - breakingnews- stiri timisoara- redactie -card holder - optimus-store.ro - suport carduri

”Anuntul de astazi al Ministrului Sanatatii arata incapacitatea actualei guvernari de a organiza admiterea la rezidentiat si de a gestiona resursa umana din sanatate, resursa vitala pentru buna functionare a sistemului. Lipsa de respect fata de absolventii de medicina si fata de profesia medicala in general, fata de pacient si fata de cetatean, este o caracteristica a Guvernului PSD.

Organizarea rezidentiatului ar fi trebuit sa se faca pe baza unei metodologii clare, iar Guvernul este cel care a intarziat nepermis de mult, ca in fiecare an, aprobarea acesteia. Mai mult, acest examen este ingreunat si intarziat suplimentar anual si de numeroasele etape birocratice.

Studentii au nevoie de predictibilitate si stabilitate si nu este normal ca pentru cel mai important examen din viata lor profesionala sa afle detalii cruciale, precum numarul de posturi disponibile sau data examenului, cu doar cateva saptamani inainte. Amanarea examenului de rezidentiat, o etapa esentiala care defineste parcursul profesional al oricarui student la medicina, constituie o dovada in plus a esecului Guvernului PSD. Aceasta situatie, care denota o delasare jenanta in raport cu o tema de o asemenea relevanta pentru sistemul de sanatate, arata dimensiunile dezastrului unui guvern lipsit de competenta si viziune.

In contextul in care foarte multi dintre absolventii programelor de medicina decid sa paraseasca tara, Romania are nevoie urgent de un nou guvern responsabil, care sa imbunatateasca rapid acest proces”, spune Klaus Iohannis.

Examenul de Rezidentiat 2019, amanat. Dancila: Iohannis este de vina!

ative pentru romani”, spune seful statului

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com