Laserul de la Magurele a devenit celebru in Germania

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Performantele Romaniei in domeniul fizicii laserilor sunt prezentate in mod elogios intr-un articol difuzat in Germania.

In cadrul programului „Extreme Light Infrastructure” (ELI), cel mai puternic laser din lume este amplasat in Romania, subliniaza un articol publicat, acum cateva zile, pe site-ul german www.deutschlandfunk.de.

„Acest proiect de miliarde de euro, finantat de UE, este foarte binevenit acolo, inclusiv pentru a preveni plecarea cercetatorilor din Romania”, mentioneaza articolul publicat in Germania.
Astfel, la Magurele, langa Bucuresti, functioneaza acum cel mai mare centru de cercetare din sud-estul Europei. In acest amplasament, „un complex de cladiri nou, avand in centru o imensa sala futuristica, gazduieste cel mai puternic laser din lume”.

laserul magurele - stiri online - optimus news- ultimele stiri

Jurnalistii germani au fost primiti in acest centru de cercetare de Nicolae Victor Zamfir (67 de ani), directorul institutiei. Ca tanar specialist, in anul 1990, imediat dupa caderea „Cortinei de Fier”, Zamfir a plecat in Occident, la Köln si in Statele Unite. Acum el conduce cea mai mare unitate de cercetare care a existat vreodata in Europa de Sud-Est, denumita ELI-NP.

„Visul nostru este sa avem propriul nostru sistem de cercetare. Nu dorim doar sa fim cercetatori invitati, ci dorim sa fim si noi gazde. Aici vrem sa oferim comunitatii stiintifice un loc unde sa functioneze”, subliniaza Nicolae Victor Zamfir.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com