Laura Codruţa Kovesi a fost desemnată oficial, joi, procuror-şef european

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Laura Codruţa Kovesi a fost desemnată oficial, joi, procuror-şef european, printr-un vot în COREPER, anunţă Partidul Național Liberal

Laura Codruța Kovesi a câștigat acum în mod categoric votul pentru poziția de procuror șef european în Consiliul Uniunii Europene. Candida noastră a obținut 17 voturi din 22 de voturi exprimate. Este o victorie categorică. A câștigat dreptatea.
A câștigat justiția. A câștigat România oamenilor cinstiți.
Felicitări , Laura Codruta Kovesi!”, a scris, joi, eurodeputatul liberal Siegfried Mureşan pe Facebook.

Fosta șefă a DNA a obţinut 17 din 22 de voturi exprimate.

Mă bucur că Laura Codruţa Kovesi a primit azi un vot pozitiv în Consiliu de la ambasadorii statelor membre”, a transmis și liderul grupului grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloș.

 „Eforturile noastre în Parlamentul European dau roade. Mă bucur că Laura Codruţa Kovesi a primit azi un vot pozitiv în Consiliu de la ambasadorii statelor membre şi, astfel, are cale liberă pentru funcţia de procuror-şef european. O felicit, este meritul ei că a ajuns aici şi a convins prin integritate şi competenţă dovedită în conducerea DNA şi a Ministerului Public.
Am reuşit împreună cu colegii din Alianţa USR PLUS şi din grupul Renew Europe să acţionăm coordonat pentru a depăşi blocajul politic care a existat până acum în parte şi datorită împotrivirii guvernului PSD. Din fericire, Franţa şi guverne ale statelor membre cu care am avut discuţii în ultimele luni şi-au schimbat poziţia şi azi au votat pentru candidata română, aşa cum ar fi trebuit să se întâmple de la început dacă PSD nu ar fi acţionat invers faţă de interesul României”, a afirmat Cioloş.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com