“Mineritul” web a generat 800 de tone de CO2, in 2018

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Miner-ele web, aplicatiile care ruleaza in browser-ul unui utilizator si urmaresc sa obtina criptomonede, ar fi consumat, in 2018, pana la 18,8 gigawati de energie electrica, potrivit unei cercetari Kaspersky privind impactul economic si de mediu al „mineritului” web. Acest lucru il face comparabil cu rata de consum energetic a Poloniei si inseamna ca impactul mineritului web asupra mediului este de aproape 800 de tone de emisii de CO2.

Potrivit Kaspersky, mineritul web sau cryptojacking-ul de browser este o amenintare careia este posibil ca multi utilizatori sa ii fie victima cu regularitate, fara sa stie. Ei pot afla numai daca verifica un cod sursa al paginii web sau daca observa ca anumite resurse web le supraincarca dispozitivele atunci cand sunt deschise.

Mineritul web este o metoda alternativa de a obtine criptomonede, care foloseste vizitatorii site-urilor pentru a-si atinge obiectivul. Proprietarii de site-uri convertesc capacitatea dispozitivelor utilizatorilor lor in criptomonede in timp ce browser-ul utilizatorului este activ sau ruleaza in fundal. Cu toate acestea, in anumite cazuri, paginile web notifica utilizatorii despre expunerea lor la aceasta practica si le solicita consimtamantul, explicand ca mineritul web se realizeaza pentru a monetiza pagina web fara a afisa reclame enervante sau abonamente platite.

switch - reducere - optimus-store.ro stiri online - optimus-news.ro - breaking news - discount

Mineritul web este, de obicei, considerat o activitate nevinovata care nu duce la o pierdere semnificativa de bani si consuma doar o cantitate mica de energie. Pentru a elimina aceste mituri, cercetatorii au analizat statisticile din rapoartele solutiilor de securitate Citeste in continuare

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com