Ministerul de Interne incurca o ancheta a DNA. S-au dat publicitatii informatii neoficiale

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Directia Nationala Anticoruptie anunta ca informatiile prezentate de Ministerul de Interne despre o ancheta desfasurata in judetul Suceava nu au fost aprobate spre difuzare de catre procurorul de caz.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, joi, ca o serie de informatii prezentate de Ministerul Afacerilor Interne despre o ancheta desfasurata in judetul Suceava nu au fost aprobate spre difuzare de catre procurorul de caz.

„Comunicarea oficiala cu privire la dosarele DNA se face exclusiv de catre DNA, dupa aprobarea procurorului de caz si in limitele prevazute de normele interne si directivele UE in materie”, precizeaza un comunicat de presa transmis, joi, de catre DNA.

Disputa intre DNA si MAI a pornit dupa ce purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog, anuntase, tot joi, ca politisti din cadrul Directiei Generale Anticoruptie – DGA (structura a Ministerului de Interne), sub coordonarea unor procurori ai DNA, pun in executare aproximativ 60 de mandate de perchezitie domiciliara, intr-un dosar penal privind fapte de coruptie.

„Printre suspecti sunt si angajati ai Serviciului de Permise si Inmatriculari Suceava, dar si alte persoane fara calitate speciala implicate in activitatea ilegala de obtinere a permiselor de conducere si inmatriculare a vehiculelor”, anuntase purtatoarea de cuvant a MAI, Monica Dajbog.

Drept raspuns, DNA a oferit cateva date despre acest dosar, dar cu mai putine detalii.

„Joi, procurorii DNA – Serviciul teritorial Suceava desfasoara activitati de urmarire penala intr-un numar de trei dosare penale impreuna cu ofiteri de politie judiciara proprii si cu sprijinul unor ofiteri de politie ai Directiei Generale Anticoruptie din cadrul MAI, delegati de procurorii DNA. Comunicarea oficiala cu privire la dosarele DNA se face exclusiv de catre DNA, dupa aprobarea procurorului de caz si in limitele prevazute de normele interne si directivele UE in materie”, precizeaza comunicatul DNA.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com