Nelu Tataru, intrebat daca se simte vinovat, ca ministru al Sanatatii: „Suntem toti vinovati”

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Ministrul Nelu Tataru a fost intrebat de jurnalisti daca se simte vinovat pentru incendiul catastrofal de la Spitalul Judetean Neamt, incendiu in care au murit zece pacienti care fusesera internati cu Covid.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a fost intrebat de jurnalisti daca se simte vinovat pentru incendiul catastrofal de la Spitalul Judetean Neamt, incendiu in care au murit zece pacienti care fusesera internati cu Covid.

Ministrul a raspuns ca nu el personal, ci „toti” sunt vinovati pentru aceasta tragedie.

„Pentru situatia de peste 30 de ani si pentru autoritatile locale si pentru neimplicare, cred ca suntem toti vinovati in aceasta tara, nu doar sistemul medical si doar autoritatile locale, pentru ca am acceptat timp de 30 de ani sa traim intr-o astfel de situatie medicala”, a declarat ministrul Nelu Tataru.

Spitalul Judetean Neamt, unde s-a produs incendiul, se afla in municipiul Piatra Neamt si este subordonat Consiliului Judetean (CJ) Neamt. Din acest motiv, managerul spitalului nu este numit de ministrul Sanatatii ci de presedintele CJ Neamt. In ultimele zece luni, managerul Spitalului Judetean Neamt a fost schimbat de opt ori.

In incendiul produs in seara zilei de sambata, 14 noiembrie, au murit zece pacienti internati la Sectia ATI a Spitalului Judetean Neamt. Toti cei decedati erau infectati cu Covid si erau, la momentul incendiului, intubati.

Pe de alta parte, medicul Catalin Denciu, care a incercat sa-i salveze din foc, a suferit arsuri pe 40 la suta din suprafata corpului si a fost transferat si internat la un spital din Bruxelles (Belgia).

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com