Nordul Italiei se inchide! 16 milioane de oameni intra in carantina decretata de Guvern!

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Premierul italian Giuseppe Conte a semnat duminica dimineata un decret care instituie o carantina severa in cea mai mare parte a nordului Italiei, in incercarea de a opri expansiunea coronavirusului. Intreaga regiune a Lombardiei este inclusa, precum si alte 14 provincii.
Ca urmare a intrarii in vigoare a noului normativ, deplasarile populatiei sunt restrictionate, exceptiile fiind permise numai in caz de urgenta.

Scolile, locatiile de ceremonii, salile de sport, piscinele, spa-urile vor fi inchise, muzeele, centrele culturale, cinematografele, teatrele si statiunile de schi de asemenea, centrele comerciale urmand sa fie deschide publicului doar de luni pana vineri.

In articolul 1 din proiectul noului decret guvernamental este prevazuta interzicerea intrarii si iesiri din Lombardia si din alte 11 provincii, fiind reglementata si extinderea zonelor controlate catre Piedmont si Emilia-Romagna. In detaliu, provinciile care au devenit „zona rosie” sunt urmatoarele: Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro si Urbino, Venetia, Padova, Treviso, Asti, Vercelli, Novara, Verbano Cusio Ossola si Alessandria. Toate dispozitiile noi sunt valabile din data de 8 martie si pana pe 3 aprilie 2020.

Premierul Italian apreciaza ca normativul, chiar daca suspenda manifestarile si adunarile publice, nu introduce o interdictie absoluta de miscare, ci legifereaza doar o mobilitate redusa a populatiei pentru mai buna gestionare a crizei.

Italia din spatele usilor inchise: fara nunti, botezuri si inmormantari!

Ca o consecinta a decretului premierului Giuseppe Conte, de duminica, viata sociala a italienilor din Lombardia si din cele 14 provincii mentionate mai sus, se va defasura numai in anumite conditii, in spatelor usilor inchise.

Salile de sport, bazinele de competitii si piscinele urmand sa fie inchise, competitiile sportive urmeaza sa fie permise numai fara participarea publicului. Centrele comerciale vor trebui in egala masura sa isi reduca activitatea tocmai in perioada de afluenta a cumparatorilor, urmand sa fie inchise publicului in weekend. Muzeele, centrele culturale, statiunile de schi si scolile vor continua, de asemenea, sa fie inchise, pana pe 3 aprilie.

Cererile civile si religioase, inclusiv ceremoniile funerare sunt, din 8 martie, suspendate. Toate evenimentele organizate sunt de asemenea suspendate, precum si actiunile programate a se desfasura intr-un loc public sau privat, inclusiv cele cu caracter cultural, recreativ, sportiv si religios, chiar daca se desfasoara in incinte dar presupun participare publica, cum ar fi evenimente mari, cinematografe, teatre, pub-uri, scoli sali de dans, sali de jocuri, sali de pariuri si sali de bingo, discoteci si locuri similare.

Barurile si restaurantele pot ramane deschise, dar cu obligatia managerului de a impune distanta de siguranta interpersonala de cel putin un metru intre clienti, cu sanctiunea suspendarii activitatii in caz de incalcare.

Personalul medical, mutat prin decret in linia intai!

Premierul italian Giuseppe Conte a decis si faptul ca, in perioada 8 martie – 3 aprilie, concediul obisnuit al personalului medical si tehnic, precum si al personalului a carui prezenta este strict necesara pentru a gestiona activitatile cerute de unitatile de criza infiintate la nivel regional, se suspenda. In plus, accesul rudelor si al vizitatorilor la spitale este limitat la doar cateva cazuri specifice, in timp ce apartinatorilor pacientilor li se interzice sa stea in salile de asteptare ale serviciilor de urgenta si in saloane.

Inchisoare de 3 luni pentru contravenienti!

Decretul recent intrat in vigoare prevede si sanctiuni drastice pentru oricine nu respecta limitele de calatorie si noile masuri pentru combaterea coronavirusului in Lombardia si in celelalte 11 provincii. Contraveninetii pot fi pedepsiti cu inchisoare de pana la 3 luni si cu o amenda de pana la 206 de euro. Acestea sunt aceleasi sanctiuni deja prevazute pentru cei care au incalcat primele dispozitii adoptate pentru zonele rosii.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com