Preturile petrolului se stabilizeaza, în urma anuntului Arabiei Saudite

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Preţurile petrolului au început să se stabilizeze miercuri, înregistrând o scădere uşoară, în urma anunţului Arabiei Saudite că va relua în totalitate producţia blocată de atacurile de sâmbătă până la sfârşitul acestei luni, investitorii fiind totuşi precauţi înaintea unei reduceri aşteptate a dobânzilor de către Rezerva Federală a Statelor Unite

Indicele MSCI pentru acţiunile din regiunea Asia-Pacific, cu excepţia Japoniei, a urcat cu 0,13%, în timp ce indicele japonez Nikkei a stagnat.

Acţiunile de pe Wall Street au crescut marţi, indicele S&P 500 avansând cu 0,26%.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 0,1%, la 64,50 de dolari pe baril, cedând peste 60% din creşterea consemnată după atacul care a avut loc sâmbătă împotriva unor instalaţii petroliere majore din Arabia Saudită.

Preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa din SUA, a scăzut cu 0,5%, la 59,06 dolari pe baril, comparativ cu un maxim de 68,38 de dolari pe baril atins luni.

Ministrul saudit al Energiei, prinţul Abdulaziz bin Salman, a încercat marţi să calmeze pieţele, afirmând că regatul va relua producţia de petrol întreruptă de atacuri până la sfârşitul lunii septembrie şi că livrările către clienţi au revenit la nivelul anterior atacurilor.

”Cred că creşterea preţurilor petrolului va fi de scurtă durată, având în vedere că economia mondială nu evoluează prea bine”, a declarat Akira Takei, manager de fonduri la Asset Management One.

Cu toate acestea, tensiunile geopolitice susţin preţul petrolului şi unele active considerat sigure Citeste mai departe

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com