Prima retea 5G SA comerciala din Europa va fi lansata in Germania

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Patru mari companii au colaborat pentru realizarea, in Europa, a primei retele comerciale 5G SA rapida, cu latenta scazuta, care va functiona in Germania.

Compania OPPO a anuntat, la data de 13 aprilie 2021, lansarea primei retele comerciale 5G SA rapide, cu latenta scazuta, care va fi implementata in Germania. Primele orase europene care vor avea acoperire 5G SA sunt Düsseldorf, Münster si Leipzig.

Reteaua este realizata in colaborare cu Vodafone, Qualcomm Technologies si Ericsson. Reteaua va putea fi utilizata pe cel mai nou terminal, model OPPO Find X3 Pro.

„Reteaua noastra 5G de 3,5 GHz este complet independenta de tehnologia long-term evolution (LTE). In locatiile initiale am inregistrat o latenta de 10-15 milisecunde – ceea ce reprezinta o rapiditate asemanatoare sistemului nervos uman. Aceste latente ultra-scazute vor fi disponibile pas cu pas pentru toti utilizatorii germani, pe masura dezvoltarii retelei 5G. Desigur, este necesara compatibilitatea smartphone-urilor, iar primele sunt OPPO Find X3 Pro. Colaborarea noastra este una foarte reusita intrucat scopul tuturor implicati in proces este facilitarea accesului la retelele 5G SA a clientilor nostri”, a declarat Gerhard Mack, CTO Vodafone Germania.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com