Primar ialomitean, trimis in judecata de DNA pentru nereguli in derularea fondurilor europene

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului IONESCU STEFAN, la data faptei primar al comunei Valea Ciorii, Ialomita.

Edilul din Valea Ciorii este acuzat de savarsirea infractiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata.

Alaturi de Stefan Ionescu, DNA a mai trimis in judecata ASOCIATIA CRESCATORILOR DE ANIMALE IMASUL VALEA CIORII, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata, si o alta persoana fizica, a data faptei reprezentant legal al Asociatiei Crescatorilor de Animale Imasul Valea Ciorii, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
In perioada 2013-2019, reprezentantul legal al Asociatiei Crescatorilor de Animale Imasul Valea Ciorii, judetul Ialomita, cu sprijinul inculpatului Ionescu Stefan, in calitatea mentionata mai sus, ar fi folosit si prezentat cu rea-credinta la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (A.P.I.A.), mai multe documente ce contineau date false si inexacte (contract de concesiune, centralizatoare, adeverinte etc.) in scopul de a obtine in mod injust sume de bani in cadrul schemelor de plata unice, pentru o suprafata de teren mai mare decat cea pe care o detinea in acte.
O parte din acele documente i-ar fi fost puse la dispozitie fermierului de catre primar, printre ele regasindu-se inclusiv o hotarare de consiliu local privind concesiunea unui teren, falsificata, care mentioneaza o suprafata de teren concesionata mai mica (168,34 hectare) decat cea mentionata in cererile de suprafata (188,70 hectare).
Prin aceste demersuri, reprezentantul legal al Asociatiei Crescatorilor de Animale Imasul Valea Ciorii ar fi obtinut pe nedrept fonduri nerambursabile in cuantum total de 660.740 lei.
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a comunicat ca se constituie parte civila in cauza cu suma de 660.541 lei.

In cauza s-a instituit masura sechestrului asigurator asupra unor sume de bani si imobile ce apartin inculpatilor Ionescu Stefan si Asociatia Crescatorilor De Animale Imasul Valea Ciorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ialomita cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com