Primarul din Istanbul sustine ca noul canal peste Bosfor, dorit de Erdogan, aduce riscuri uriase

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Construirea unui nou canal peste stramtoarea Bosfor, dorita de presedintele Turciei, Recep Erdogan, implica riscuri uriase, a avertizat primarul orasului Istanbul, Ekrem Imamoglu.
Primarul orasului Istanbul, cel mai mare din Turcia, a calificat, miercuri, planul noului canal, promovat de presedintele Erdogan, drept „un proiect dezastruos”, informeaza agentiile de presa occidentale.

Planul noului canal dintre Marea Neagra si Marea Marmara prevede realizarea unei artere navigabile cu o lungime de 45 de kilometri (circa 28 de mile marine) si o latime de 400 de metri, a carui constructie ar urma sa fie finalizata in anul 2023.

Utilitatea acestei constructii deriva din necesitatea descongestionarii Stramtorii Bosfor, care este una dintre cele mai aglomerate din lume, si mai ales de reducere a riscurilor produse de apropierea prea mare dintre navele care transporta marfuri periculoase, cum ar fi produsele petroliere.

Pe de alta parte, activistii de mediu, ale caror argumente sunt invocate de primarul din Istanbul, avertizeaza ca o asemenea constructie va distruge milioane de metri patrati de padure si de terenuri agricole din zona orasului Istanbul si va distruge sursele de apa potabila ale acestui oras cu opt milioane de locuitori.

Criticile primarului din Istanbul la adresa proiectului dorit de Erdogan apar in contextul in care primarul Ekrem Imamoglu nu face parte din partidul lui Erdogan ci reprezinta Partidul Republican al Poporului (CHP), de opozitie.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com