Producatorul de iPhone, Foxconn, incheie un parteneriat privind producerea masinilor electrice in Indonezia

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Foxconn, cu sediul in Taiwan, a declarat ca a incheiat un parteneriat cu Ministerul Investitiilor din Indonezia si mai multe companii pentru a sprijini dezvoltarea masinilor electrice in tara din Sud-Est-ul Asiei, scrie Reuters.

Foxconn, principalul producator de iPhone al Apple, si-a extins activitatile cu vehicule electrice in ultimii ani si a incheiat acorduri cu startup-ul american Fisker Inc si grupul energetic din Thailanda PTT PCL.

Foxconn a declarat ca a semnat o prima intelegere pentru o gama larga de investitii privind vehiculele electrice, inclusiv fabricarea bateriilor, cu Ministerul Indonezian al Investitiilor, precum si cu Indonesia Battery Corporation, firma energetica PT Indika Energy si furnizorul taiwanez de scutere electrice Gogoro.

HUSA IPHONE 13 PRO MAX -(MAGNETIC CASE)

Cooperarea, care urmareste construirea unui „nou ecosistem energetic” in Indonezia, include si dezvoltarea industriilor care sprijina vehiculele electrice, cum ar fi sistemele de stocare a energiei, statiile de schimb de baterii si reciclarea, a spus Foxconn intr-un comunicat.

In cadrul parteneriatului, o „platforma MIH” deschisa, care ofera atat servicii hardware, cat si software, va fi disponibila companiilor din Indonezia, se arata in comunicat, fara a oferi detalii despre cat de mare este investitia.

Foxconn isi propune sa furnizeze componente sau servicii pentru 10% din vehiculele electrice din lume pana in 2025 – 2027, a declarat presedintele Liu Young-way, promitand sa reduca costurile de productie si alte costuri pentru fabricarea auto, folosind cunostintele sale de asamblare.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com