Raluca Turcan: Avem 5000 de scoli fara internet, dintre care 2800 vor fi probabil conectate

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat joi ca in Romania exista 5000 de cladiri cu destinatie scolara care nu au internet, dintre care 2800 vor fi „probabil” conectate.

„In urma analizei realizata de catre Ministerul Educatiei, aproximativ 5.000 de cladiri scolare nu aveau conexiune la internet. Ca atare, in urma grupului comun pe care l-am constituit impreuna cu operatorii de telefonie, cu ANCOM, cu reprezentantii Ministerului Educatiei Nationale, am ajuns la un progres important, si anume operatorii isi vor lua un numar de scoli pentru care vor asigura fibra optica si vom ajunge, cel mai probabil, la 2.800 de cladiri scolare conectate la internet, in plus fata de cele pe care le avem. In sensul acesta va fi creat un contract-cadru, serviciile din partea operatorilor vor fi furnizate gratuit si, in urma contractului-cadru, vom adopta si un memorandum in sedinta de Guvern, astfel incat sa poata sa fie finalizat si juridic acest demers”, a declarat Raluca Turcan la inceputul sedintei de Guvern de joi, 3 septembrie.

Raluca Turcan, in calitate de vicepremier, a fost insarcinata de premierul Ludovic Orban sa conduca grupul interministerial care pregateste inceperea anului scolar 2020 – 2021.

Aceasta situatie, a existentei catorva mii de imobile scolare fara conexiune la internet, fusese anuntata, joi dimineata, inainte de declaratia vicepremierului Raluca Turcan, de un consilier din Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Pe langa lipsa de conexiuni la internet, o alta problema a inceperii anului scolar, planificata la 14 septembrie, va fi lipsa tabletelor care ar fi trebuit oferite elevilor, astfel incat acestia sa poata participa la cursuri online, in acele zile in care nu vor fi prezenti in incinta unitatilor scolare.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com