Raportul privind tehnologia 5G in Romania va fi trimis la Comisia Europeana

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Raportul privind implementarea tehnologiei 5G in Romania va fi trimis, fie marti, fie in zilele imediat urmatoare, catre autoritatile de la Bruxelles.

Grupul de lucru guvernamental constituit pentru implementarea tehnologiei 5G in Romania va finaliza un raport pe care il va trimite, marti, catre Comisia Europeana.

Aceasta informatie a fost oferita, marti, in cadrul unei videoconferinte, de Radu Nicolescu, consilier de stat pe domeniul IT in cancelaria premierului Ludovic Orban.

„Pregatim un draft de raport pentru implementarea 5G pe care il vom trimite la Comisia Europeana. Il putem trimite astazi, speram sa-l terminam”, a anuntat, marti, consilierul de stat Radu Nicolescu.

Acesta a mai precizat ca, in ceea ce priveste tehnologia 5G, acum o luna s-a constituit un grup de lucru, din care fac parte un reprezentant al Cancelariei premierului (Radu Nicolescu), un reprezentant al Guvernului, un reprezentant de la Ministerul Transporturilor, Infrastucturii si Comunicatiilor, unul din partea CERT-RO si unul din partea ADR (Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei).

Disputa privind retelele 5G are o componenta economica dar si una politica, in contextul in care una dintre tarile cele mai avansate in acest domeniu este China – principalul rival economic al Statelor Unite. Acesta este contextul in care ambasadorul Statelor Unite in Romania, Adrian Zuckerman, declara, in luna februarie, ca firmele americane, europene si sud-coreene sunt cele care conduc procesul de dezvoltare a comunicatiilor 5G pe pietele din intreaga lume, iar “contrar marketingului si a perceptiei publice generale distorsionate, 5G nu este sinonim cu companiile chineze”.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com