Record spatial de 288 de zile in Cosmos

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

O astronauta de la NASA a stabilit un nou record pentru cel mai indelungat zbor in spatiul cosmic realizat de o femeie, relateaza presa internationala citand un comunicat de la NASA.

Astronauta Christina Koch (SUA), aflata la bordul Statiei Spatiale Internationale (ISS), a atins, sambata, un nou record pentru cel mai indelungat zbor in spatiu realizat de o femeie in cadrul unei singure misiuni.

Inainte de performanta Christinei Koch, recordul precedent, de 288 de zile petrecute de o femeie in spatiu, fusese stabilit de o alta astronauta din SUA, Peggy Whitson.

Inginera Christina Koch a ajuns la bordul ISS pe 15 martie 2019 si se va intoarce pe Terra in februarie 2020. La acel moment, ea va avea 328 de zile in spatiu.

Pe timpul actualei misiuni, Christina Koch participa la experimente stiintifice, executa operatiuni de mentenanta, actiuni de conectare la ISS a vehiculelor spatiale si iesiri orbitale in afara statiei ISS.

Cele mai multe dintre misiunile desfasurate de specialisti ai NASA la bordul laboratorului orbital dureaza de obicei sase luni.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com