Romania livreaza elicoptere pentru Ministerul de Interne al Ucrainei

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Romania livreaza elicoptere pentru Ministerul de Interne al Ucrainei, pe baza unui contract care include 15 asemenea aeronave. Lucrarile se executa de compania Airbus Helicopters Romania la uzina din Ghimbav (judetul Brasov).

Este vorba de „elicoptere H225 reconfigurate”, precizeaza un comunicat de presa transmis de Airbus.

stiri - optimus news- elicoptere - romania

In 2018, Airbus Helicopters si Ministerul de Interne al Ucrainei au semnat un contract privind modificarea a 21 de elicoptere de tip H225 din configuratia offshore in configuratie SAR (cautare si salvare), transport tactic si aplicarea legii. Airbus Helicopters Romania executa lucrarile pentru un total de 15 din acest numar de aeronave din 2019 incoace, la sediul sau din Ghimbav. Lucrarile proiectului H225 includ inspectii majore pentru repunerea in stare si incorporarea de echipamente speciale precum EOS, faruri de cautare, dispozitiv Bambi de aruncare a apei si echipamente EMS.

Fabrica din Ghimbav anuntase recent ca livreaza elicoptere si pentru Finlanda. Aceasta tara nordica a primit recent al doilea elicopter H215 modernizat in Romania. Compania Airbus Helicopters are sediul central in Franta iar una dintre fabricile sale este la Ghimbav.

Romania livreaza elicoptere pentru fortele de ordine si pentru transport tactic
Elicopterele destinate Ucrainei vor fi folosite pentru misiuni de cautare si salvare in conditii dificile si interventii aeriene pentru cazuri medicale critice, stingerea incendiilor, fortele de ordine si transport tactic.

„Proiectul H225 a fost unul dintre cele mai complexe pe care le-am avut in ceea ce priveste lucrarile efectuate, dar si numarul de elicoptere alocate. Am avut o echipa dedicata, colegi romani si francezi facand tot posibilul pentru a asigura servicii de inalta calitate si suntem foarte mandri ca am livrat aeronavele la timp”, a declarat Georges Durdilly, Director General Airbus Helicopters Romania.

H225 este cea mai recenta versiune din familia de elicoptere Super Puma. H225 are si o versiune militara, denumita H225M. Este de remarcat ca elicopterele modernizate in Romania, destinate Ucrainei, nu sunt o versiune militara.

In actuala criza dintre Ucraina si Rusia, unele tari NATO au anuntat ca ofera Ucrainei sprijin defensiv. Un asemenea sprijin pentru Ucraina vine din Statele Unite.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com