Romania poate intra in Schengen in anul 2022, cu sprijinul Frantei

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Romania poate intra in Schengen in anul 2022, chiar in prima jumatate a anului. Ambasadoarea Frantei la Bucuresti, Laurence Auer, a facut un anunt in acest sens, in contextul lansarii Presedintiei franceze a Consiliului UE. Presedintia franceza va dura sase luni, din ianuarie pana in iunie.

„In aceste sase luni vom depune toate eforturile pentru a contribui la extinderea Spatiului Schengen, primind alaturi de noi si Romania”, a declarat ambasadoarea Frantei. Anuntul a fost facut intr-o conferinta organizata la sediul Reprezentantei Comisiei Europene. La conferinta au mai participat Ramona Chiriac, sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, si Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe.

Momentul primirii Romaniei in Schengen este acum o decizie strict politica. „Decizia politica in unanimitate va reveni Consiliului Uniunii Europene si in acest sens salutam prioritatea Presedintiei franceze pe aceasta linie”, a declarat Ramona Chiriac.

Romania poate intra in Schengen intrucat indeplineste toate conditiile tehnice
Atat ambasadoarea Frantei cat si sefa Reprezentantei Comisiei Europene au subliniat ca Romania a indeplinit toate conditiile tehnice necesare pentru a deveni membru Schengen.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a precizat ca intrarea Romaniei in Schengen este si in interesul tarilor care sunt deja membre.

HUSA IPHONE 13 PRO MAX -(MAGNETIC CASE)

„Realitatea recenta, inclusiv in contextul pandemic, ne-a aratat ca fragmentarea Spatiului Schengen, prin mentinerea frontierelor interne, poate genera un impact negativ asupra integritatii si functionarii pietei unice”, a explicat ministrul roman de Externe. Potrivit acestuia, Romania „indeplineste deja de cativa ani criteriile de aderare”.

Inca de acum sase luni, si Parlamentul European confirma ca doreste intrarea Romaniei in Schengen.

Fiecare stat membru UE asigura, prin rotatie, Presedintia Consiliului Uniunii Europene timp de sase luni. Consiliul Uniunii Europene reuneste ministrii statelor UE, pe domenii de activitate.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com