Romania si SUA coopereaza in domeniul energiei nucleare, anunta ministrul de Externe

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Romania si Statele Unite pun in practica un Memorandum privind cooperarea strategica in domeniul energiei nucleare in scopuri civile, a anuntat seful diplomatiei romane.

Ministrul roman al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a facut aceasta declaratie luni, 10 februarie, in contextul intalnirii sale cu Dan Brouillette, secretarul pentru energie al Statelor Unite.

Intalnirea bilaterala a avut loc in marja Conferintei Internationale privind Securitatea Nucleara (ICONS 2020) care se desfasoara la Viena, sub co-presedintia ministrului Afacerilor Externe al Romaniei si a vice-ministrului afacerilor externe al Republicii Panama.
Memorandumul de intelegere intre Romania si SUA privind cooperarea strategica in domeniul energiei nucleare in scopuri civile fusese semnat in septembrie 2019.

Potrivit unui comunicat de presa difuzat, luni, de Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei, Memorandumul cu SUA „deschide posibilitati de dezvoltare in comun a capacitatilor energetice ale tarii noastre”.

Tot potrivit comunicatului MAE, ministrul Bogdan Aurescu a salutat evolutiile pozitive din cadrul Parteneriatului transatlantic pentru cooperare in domeniul energiei (P-TEC) si a exprimat satisfactia partii romane pentru viitoarea co-prezidare, alaturi de SUA, a Grupului de lucru pe energie nucleara al acestuia, care se va intruni la Bucuresti, in luna martie.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com