Romania va avea investitii anuale de 50 de milioane de euro in inteligenta artificiala

Daca ti-a placut articolul, ajuta-ne cu un share!

Romania va ajunge, pana in anul 2025, la investitii anuale de 50 de milioane de euro in sectorul inteligentei artificiale (AI).
Investitiile destinate start-up-urilor romanesti din sectorul inteligentei artificiale (AI) vor ajunge la aproape 50 de milioane de euro pe an pana in anul 2025, potrivit estimarilor companiei germaneHorvath & Partners.

Estimarile au fost prezentate marti, intr-o conferinta de presa organizata la Bucuresti.Potrivit directorului general al firmei Horvath & Partners Romania, Kurt Weber, cresterile la nivelul PIB generate de AI si Machine Learning vor fi, la nivelul Europei, de ordinul a 1,5 – 2 trilioane de euro in urmatorii zece ani.Potrivit unui raport intocmit, in anul 2019, de Coursera – una dintre cele mai prestigioase platforme de invatare online din lume, Romania este competitiva in zona de AI, situandu-se, de exemplu, dupa SUA si Marea Britanie, dar inaintea Ungariei.Piata fortei de munca va fi, la randul ei, puternic influentata de robotizare. In urma acestui proces, pana in anul 2030, intre 40 si 50 la suta din locurile de munca actuale ar putea fi inlocuite de solutii de automatizare.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com